FOR SVAK UTFOR: Aksel Lund Svindal var misfornøyd etter dagens åttendeplass i superkombinasjonen i Wengen. Foto: EPA/LUKAS LEHMANN
FOR SVAK UTFOR: Aksel Lund Svindal var misfornøyd etter dagens åttendeplass i superkombinasjonen i Wengen. Foto: EPA/LUKAS LEHMANNVis mer

- Dette holder ikke mål

Aksel Lund Svindal irritert etter 8. plass.

|||

Aksel Lund Svindal kjørte seg opp en plass etter slalåmen, men var ikke fornøyd med en ny 8.-plass i superkombinasjonen i Wengen i dag.

Svindal hadde akkurat samme plassering i fjor - og var ikke mer fornøyd da.

- Nei, dette holder ikke mål. Det er vel ikke så mye mer å si om den saken. Slalåmdelen min var grei nok, for da kjørte jeg på høyde med Bode Miller og Carlo Janka, men utfordelen var altfor svak, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter dagens renn.

Bode Miller tok sin første verdenscupseier for sesongen. Han la grunnlaget i en perfekt utforomgang, og selv om slalåmomgangen hans ikke var like god, holdt han unna.

Sveitseren Carlo Janka kjørte inn til annenplassen. Han var totalt 37 hundredeler bak Miller, mens tredjeplassen gikk til Silvan Zurbriggen fra Sveits. Han ble slått av Miller med 42 hundredeler etter å ha kjørt glimrende i slalåm.

Ikke på topp

Den norske innsatsen var ikke som man hadde håpet. Ved siden av Svindals 8.-plass, endte Kjetil Jansrud som nummer 11 og Lars Elton Myhre på 16.-plass. Alle de tre nordmennene kjørte under pari i utfor, men har grunn til å være mer fornøyde med slalåmomgangene sine.

- Utfor ødela alt for meg, men jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg kjørte bra på treningen torsdag, helt til jeg ble vinket av, og jeg hadde ingen dårlig følelse i dag heller, sa Svindal.

- Det ble et rart utforrenn, for det var flere enn meg det ikke klaffet for. Nå får jeg bare se fram mot lørdagens spesialutfor her og reise kjerringa, sa Svindal til NTB.

Står over lørdag

- Jeg tror ikke jeg kommer til å kjøre utforrennet her lørdag, men det er ikke endelig bestemt ennå, sa Kjetil Jansrud etter 11.-plassen i superkombinasjonen. Han gjorde det betraktelig bedre i slalåm enn i utfor.

- Jeg er ikke fornøyd med det jeg presterte i denne superkombinasjonen, men i slalåm fikk jeg en god start, og det er det verd å ta med seg videre, sa Jansrud til NTB.

Dersom han bestemmer seg for å stå over lørdagens utfor i Wengen som er den lengste i verdenscupen med vel 4400 meter, blir det ikke mer konkurransekjøring på ham denne helgen. Da må han rette blikket mot Kitzbühel neste helg og Kranjska Gora om 14 dager.

- Jeg kjører nok helt sikkert. både utfor og superkombinasjonen i Kitz, og deretter satser jeg for fullt på begge storslalåmrennene i Kranjska Gora, sa Jansrud.

Slet med kneet

Lars Elton Myhre sliter med en seneskade i høyre kne, og det hemmet ham skikkelig i utforomgangen fredag.

- Underlaget var humpete, og jeg merket smerter i kneet hele veien, sa Myhre til NTB.

Han klarte å reise seg noe i slalåmdelen av superkombinasjonen og kjørte seg opp fra 34.- til 16.-plass. Det gjorde at han var rimelig fornøyd da han forlot målområdet i Wengen.

- Det er ikke klart om jeg kommer til å kjøre utforrennet lørdag. Trolig står jeg over for ikke å belaste kneet unødvendig. Slalåmomgangen min satt veldig bra, og det gir meg et løft og et fint utgangspunkt før søndagens slalåm her i Wengen, sa Myhre.

(NTB)