Dette holder til kvartfinale

TRONDHEIM (Dagbladet): Jan Derek Sørensen brukte ett minutt på å markere seg. Mini brukte tida etter pause. Legg til et gjennomført solid forsvarsarbeid, og vi sitter igjen med de to beste grunnene til at Rosenborg kan gå til kvartfinalen: Den defensive styrken og to flankespillere som omsider har våknet.

Borte mot Juventus handler det ikke om å briljere med offensive kvaliteter. Det handler om å holde nullen, score et mål - og bruke alle tilgjengelige midler for å oppnå det.

Gårsdagen viste at Rosenborg er preparert for en slik oppgave.

Fordi:

  • Rosenborg framsto som en solid enhet defensivt, med balanse mellom lagdelene og aggressivitet i duellene.
  • Rosenborg var totalt sett effektive, og hadde i tillegg den sunne porsjonen flaks som følger alle medgangslag.
  • Rosenborg hadde for første gang i høst to flankespillere med både fart og initiativ.

Involverte

Det siste punket er den store og gledelige nyheten.

  • Jan Derek Sørensen endte opp med sin beste innsats i Mesterligaen. Og det hadde han gjort selv uten de to scoringene. I går våget han å bruke farta til å utfordre, samtidig som han i langt større grad enn tidligere viste vilje til å involvere seg i begivenhetene.
  • Mini har hatt enn vond høst. Men etter pause tok han en rekke smertestillende initiativ, og i løpet av et par kvikke og lykkelige bevegelser var også han det uromomentet som forlanges på dette nivået.

Sigurd Rushfeldt har mistet effektiviteten, men som enslig kriger er han pålitelig og god. Og ekstra verdifull blir han med to kvikke karer rundt seg som kan jakte i rommene rundt duellene.

Bleik utgave

For første gang denne sesongen ser det ut som om Rosenborg går til en Mesterligakamp med en angrepstrio som sammen kan prestere til minst godkjent. Det er ikke en kamp for tidlig. Men det er heldigvis heller ikke for seint.
Men to positive flanker til tross:

Rosenborg imponerte slett ikke offensivt mot Athletic Bilbao. Det manglet både bevegelse og presisjon - og laget framsto som en bleik utgave av seg selv i flere av spesialøvelsene.

  • Tempo og framdrift ble drept ved flere glimrende overgangsmuligheter. Og verken Sigurd Rushfeldt, eller bevegelsene rundt ham, stemte som på sitt beste tidligere i høst.

Slitne kropper

Og det er også på sin plass å nevne to andre argumenter mot Dagbladets optimistiske innledning:

  • Bent Skammelsrud fikk sitt andre gule kort, og må stå over mot Juventus. Heldigvis er Runar Berg i glitrende form, og en utmerket erstatter sentralt på midtbanen.
  • Rosenborg virket også preget av tre uker uten kamptrening. I de siste 20 minuttene av andre omgang var det tendenser til scener vi helst ikke vil huske fra Istanbul tre uker tidligere. Slitne kropper, dårlige klareringer og et unødvendig baklengsmål.

Bergs praktfulle nedtak foran 1- 0, og like fikse hælspark foran Sigurd Rushfeldts første mistbrukte sjanse, bekreftet inntrykket av at Berg har Norges mest følsomme høyrebein.

Men tendensene rokker ikke ved et solid totalinntrykk: Rosenborg kan nå kvartfinalen i Mesterligaen.