Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette hoppet var det det jeg var mest nervøs for i hele OL

Kombinert-nerver før langrennet som kan gi gull.

SUPERHOPP:  Håvard Klemetsen gjennomførte et svært godt hopp, og kappet innpå forspranget til Tyskland og Østerrike. Norge går ut 25 sekunder bak Tyskland og 18 sekunder bak Østerrike. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUPERHOPP: Håvard Klemetsen gjennomførte et svært godt hopp, og kappet innpå forspranget til Tyskland og Østerrike. Norge går ut 25 sekunder bak Tyskland og 18 sekunder bak Østerrike. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg kombinertstafetten live i vårt OL-studio fra kl. 12.

(Dagbladet): Mikko Kokkslien, som ikke har fått plass på stafettlaget, mener kampen om gullmedaljen i dag vil stå mellom Norge og Tyskland. Østerrike og Japan er regnet som medaljekandidater.

Norge går ut 25 sekunder bak Tyskland, og atten sekunder bak Østerrike, på langrennet.

Et godt hopp av Håvard Klemetsen i den siste pulja, på 137,5 meter, fjør at Norge har et flott utganspunkt før langrennsstafetten.

Norge har ikke tatt laggull i kombinert siden Halldor Skard jr., Kenneth Braaten, Bjarte Engen Vik og Fred Børre Lundberg gjorde det i Nagano for 16 år siden. Det var også første gangen Norge tok laggull.

- Nervøs Magnus Moan var først ut av de norske, i pulje en.

Han hoppet 125,5 meter, som med det ga Norge en tredjeplass bak Japan og Tyskland, og med like mange som Østerrike.

- Jeg skulle ønske jeg hoppa ned mot 130, men jeg har litt nerver. Dette hoppet var det det jeg var mest nervøs for i hele OL, og det sier litt om hvor mye jeg har lyst på det gullet, sier Magnus Moan til TV2 etter at han var ferdig med sin innsats i hoppbakken.

I pulje to hoppet Magnus Krog, bronsegutten fra normalbakkerennet.

NERVØS: - Jeg skulle ønske jeg hoppa ned mot 130, men jeg har litt nerver. Dette hoppet var det det jeg var mest nervøs for i hele OL, og det sier litt om hvor mye jeg har lyst på det gullet, sier Magnus Moan til TV2 etter at han var ferdig med sin innsats i hoppbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NERVØS: - Jeg skulle ønske jeg hoppa ned mot 130, men jeg har litt nerver. Dette hoppet var det det jeg var mest nervøs for i hele OL, og det sier litt om hvor mye jeg har lyst på det gullet, sier Magnus Moan til TV2 etter at han var ferdig med sin innsats i hoppbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Christoph Bieler fra Østerrike strakk seg ned til 133 meter, og la med det press på Norge og Tyskland.

Tyskland og Kiercheisen hoppet 131 meter, mens Magnus Krog hoppet 124,5 meter. Dermed ble Norge også liggende på en tredjeplass etter pulje to, bak Østerrike og Tyskland.

Kjempehopp av Klemetsen Gullvinneren fra storbakkerennet, Jørgen Graabak, strakk seg ikke lengre enn til 123,5 - og Norge rykket med det ned til en fjerdeplass etter den tredje pulja.

Franske Francois Braud gjennomførte et godt hopp på 130 meter, og dermed klatret franskmennene forbi Norge før den siste pulja.

- Var ikke helt som håpa, innrømmer Jørgen Graabak overfor TV2.

I siste pulje viste Håvard Klemetsen unggutta hvordan man skal hoppe. 35-åringen klinte til, og landet ikke før han hadde kommet til 137,5 meters-merket.

Og da Eric Frentzel ikke hoppet lenger enn 129,5 meter og Bernhard Gruber sprakk, og kom ikke lenger enn til 122 meter.

Dermed fikk Håvard Klemetsen kappet inn på avstanden til Tyskland og Østerrike før langrennet.

- Jeg leverte bra. På skuddhold heldigvis, og fornøyd med at jeg leverer bra i første del av dagen. Vi må ha dagen i sporet alle mann om vi skal vinne, sier Håvard Klemetsen til TV2 etter sitt hopp.

Hele Norges coronakart