Dette hurtigtoget er Forrens største bekymring før møtet med Malta

Gammel kjenning.

KLAR: Vegard Forren, her med Molde-kompis Ruben Gabrielsen under trening på Åråsen mandag, husker Michael Mifsud godt fra hans tid på samme arena. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
KLAR: Vegard Forren, her med Molde-kompis Ruben Gabrielsen under trening på Åråsen mandag, husker Michael Mifsud godt fra hans tid på samme arena. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Hvis du fulgte norsk fotball fra 2005 til 2007, kan du ikke unngå å huske ham:

Lynrask, sterk i kroppen og god foran mål.

Michael Mifsud kom fra det berømte ingenting da han signerte for Lillestrøm sommeren 2005. Halvannet år seinere dro han videre til Coventry i England, men da hadde spissen rukket å terrorisere de fleste forsvarene i Tippeligaen.

Mifsud har vært Maltas fremste spiller i en årrekke, og fredag kveld starter han etter all sannsynlighet på topp, selvsagt med kapteinsbindet rundt armen.

Hjemme på Malta Etter 86 kamper for Coventry, samt korte opphold i Barnsley, Valletta, Qormi og Melbourne Heart, er nå 33-åringen tilbake i moderklubben Sliema Wanderers på Malta.

En kjapp titt på Maltas utvalgte til fredagens EM-kvalikkamp mot Norge på hjemmebane, røper at de rødhvite stort sett stiller med ubeskrevne blad for norske fotballfans, altså bortsett fra Mifsud.

Norges forsvarssjef Vegard Forren husker 33-åringen godt fra tiden i Lillestrøm.

- Jeg har ikke sett noe til ham siden 2006, men jeg håper og tror at han har mistet noe av farten han hadde i Lillestrøm, sånn at vi slipper å bekymre oss altfor mye over det, sier Molde-spilleren til Dagbladet.

Scoret sist Sist Norge møtte Malta var høsten 2007, da Åge Hareides menn vant 4-1. Maltas mål ble selvsagt scoret av Mifsud.

Vegard Forren forteller at det er først i dag at Per-Mathias Høgmo skal introdusere de norske spillerne for hva som venter på Malta fredag kveld.

Forren innrømmer at han ikke kjenner spesielt godt til det maltesiske laget.

- Det blir en tøff kamp, ingen kamper er enkle lenger. Men vi har trua på oss selv, og så lenge vi jobber knallhardt for våre mål, håper og tror vi på tre poeng, sier han.

Godt organisert Forren har imidlertid notert seg at det ukjente Malta-mannskapet forsvarte seg godt i bortemøtet med Kroatia 9. september.

Mifsud og lagkompisene tapte «bare» 2-0, til tross for at forsvarsspilleren Steve Borg ble utvist allerede etter en halvtime.

- Vi vet at de er godt organisert defensivt. Når det er sagt, så er det opp til oss å bryte dem ned og kjøre tempo på det vi driver med. Vi må være fokuserte og konsentrerte i 95 minutter. Kroatia sleit så det er ingen grunn til å dra dit og tror at vi kan spasere til tre poeng, sier Vegard Forren.

• Malta står med tre seirer, 12 uavgjorte og 77 tap på 92 EM-kvalifiseringskamper i landets historie.

RASK: Michael Mifsud, her under en treningskamp mot Moss, gjorde sine saker godt i Tippeligaen. Nå er han Maltas kaptein. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet
RASK: Michael Mifsud, her under en treningskamp mot Moss, gjorde sine saker godt i Tippeligaen. Nå er han Maltas kaptein. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet Vis mer