Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette husker de fra fiasko-kampen: - Vi skal ikke gjøre den samme feilen

Vondt Tyskland-minne.

2011-NEDTUR: Forrige gang Norge møtte Tyskland i håndball var i 2011-VM. Norge tapte 28-31 i åpningskampen i  Arena Santos. Men laget svarte med å vinne VM-gull. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
2011-NEDTUR: Forrige gang Norge møtte Tyskland i håndball var i 2011-VM. Norge tapte 28-31 i åpningskampen i Arena Santos. Men laget svarte med å vinne VM-gull. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge møter Tyskland til åttedelsfinale i håndball-VM i kveld klokka 20.30.

Håndballjentene har ikke møtt tyskerne siden Brasil-VM 2011 - og det endte med et overraskende 28-31-tap i åpningskampen. Men det norske laget slo nådeløst tilbake og vant VM-gull det året.

Flere av dagens spillere var med på Tyskland-tapet og VM-gullet for fire år siden.

Dagbladet har snakket med Kari Aalvik Grimsbø (30), Amanda Kurtovic (24), Stine Bredal Oftedal (24) og Mari Molid (25) som alle var en del av VM-troppen i 2011.

- Uten trykk Kari Grimsbø forteller om de tyske minnene:

- Jeg husker bare glimt av at det ikke gikk så bra. Og at de kom lett til sjanser. Slik jeg husker det så hadde Tyskland gode skyttere og de fikk skyte fritt uten at vi fikk trykk i forsvaret. Vi skal ikke gjøre den samme feilen i kveld, sier Grimsbø til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Både Romania og Russland har gode skyttere, så dette blir ikke noe helt nytt for oss. Det er en fordel at vi har møtt andre lag med flere like kvaliteter, sier Grimsbø.

- Død vinkel Amanda Kurtovic var et stortalent med lite landslagserfaring i 2011.

- Jeg husker veldig lite egentlig. Jeg husker jeg hoppet inn fra død vinkel og «bommet så det sang». Det er alt jeg husker. Det er mye som har forandret seg, sier Kurtovic til Dagbladet

MED I 2011: Mari Molid.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MED I 2011: Mari Molid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Nå er jeg blitt noen år eldre og mer rutinert. Vi møter et godt lag også i år, sier Kurtovic.

Lærejente Mari Molid forteller at hun minnes hardskytende tyskere.

- Oi, det var lenge siden. Det husker jeg ikke så godt. Jeg tror ikke jeg var så mye på banen. Jeg var bare lærejente jeg, da. Jeg minnes at de hadde noen skyttere. Det er stort sett alt, sier Molid til Dagbladet.

- Brasil-VM er litt sånn som årets mesterskap, der vi tapte mot Russland i åpningskampen. Ja, vi tapte mot Tyskland og vant resten av kampene i 2011. Kanskje vi kan kopiere det? spør Molid.

- Ingenting Norges landslagskaptein Stine Bredal Oftedal er trolig den av landslagsspillerne med dårligst hukommelse fra gullet i Brasil-VM.

- Jeg husker ingenting fra Tyskland-kampen. Jeg spilte ikke så mye, så det er nok derfor. Beklager, jeg kan ikke bidra her, sier Oftedal med et glis.

MED I 2011: Amanda Kurtovic. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MED I 2011: Amanda Kurtovic. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Grunnen er nok at det er blitt fryktelig mange matcher siden, fortsetter Oftedal.

Tyskerne er historisk sett ingen drømmemotstander: 130 kamper totalt viser at Norge har vunnet 48. Tolv kamper har endte uavgjort. Tyskland har vunnet hele 70.

Thorir Hergeirsson var norsk landslagstrener også i suksess-mesterskapet i 2011. Det er forrige gang Norge har tatt VM-gull.

Ubrukelig På spørsmål om hva han husker fra Tyskland-møtet, svarer islendingen følgende:

- Jeg husker at dere mente jeg var ubrukelig. At vi var ute av VM. Utover det husker jeg at vi ikke fikk det til i den kampen, men vi spilte oss opp, sier Thorir Hergeirsson.

MED I 2011: Stine Bredal Oftedal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MED I 2011: Stine Bredal Oftedal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norge - Tyskland starter klokka 20.30.

Vinneren av kampen møter Montenegro eller Angola i kvartfinale onsdag.

MED I 2011: Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MED I 2011: Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media