DRAMATISK:  Anders Jacobsen ødela korsbåndet da han falt i Planica i mars. Han kan tidligst hoppe igjen om et halvt år. FOTO: NTB SCANPIX
DRAMATISK: Anders Jacobsen ødela korsbåndet da han falt i Planica i mars. Han kan tidligst hoppe igjen om et halvt år. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Dette Jacobsen-fallet kan bli Romørens redning

Spente hoppere.

(Dagbladet): Bjørn Einar Romøren (32) har ikke hoppet verdenscup på over ett år. Likevel kan han gå rett inn på landslaget igjen.

Hopplandslaget for kommende sesong blir offentliggjort fredag. I fjor ble Anders Jacobsen (28) vraket, fordi han hadde hatt et friår. Signalet fra trener Alexander Stöckl var at her skulle ingen spasere seg inn på laget.

Hvis han følger den tøffe linja, skal ryggopererte Romøren være sjanseløs på plassen for sesongen 2013/2014. Samtidig har Jacobsens korsbåndsskade skapt hodebry. I verste fall kan han være ute hele sesongen.

Dette kan åpne for Romøren, som har overbevist på trening.

Under kniven
Etter det Dagbladet forstår, kommer landslaget til å bestå av seks eller sju hoppere. Jacobsen skal legges under kniven 20. mai. Det betyr at han må trene alternativt i minimum seks måneder framover.

Sportssjef Clas Brede Bråthen vil ikke avsløre laget før fredag. Han bekrefter likevel at Jacobsen får plass. Men det er ikke gunstig at han i praksis representerer «et hull på laget». På ubestemt tid vil troppen være én mann mindre i forbindelse med trening og øvelser. Dette kan bane vei for tidligere verdensrekordholder Romøren.

- Jeg ser ikke bort ifra at Jacobsens skade frigjør en plass, sier NRKs hoppekspert Espen Bredesen til Dagbladet.

Udiskutable
Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde er udiskutable på laget. Heller ikke Andreas Stjernen, Rune Velta eller Anders Fannemel har hoppet seg ut.

Kim René Elverum Sorsell avsluttet sesongen brukbart, og kan kapre den eventuelle sjuende plassen. Det samme kan Romøren. Men han kan også vurderes i en pott på åtte hoppere, all den tid Jacobsen er ute.

- Jeg satser mot OL i Sotsji. Det er det ingen tvil om. Selvfølgelig er det en fordel å være på landslaget, sier Romøren til Dagbladet.

- Hvilke signaler har du fått?

- Jeg vil ikke røpe noe hit eller dit. Det blir offentliggjort fredag.

Tilbakefall
De nest beste hopperne blir tatt ut på laget til kontinentalcupen. De har ikke det samme apparatet rundt seg. Gjør de det bra, er de aktuelle for renn i verdenscupen.

Romøren opererte ryggen i fjor høst. Han håpet å gjøre comeback i Holmenkollen i mars, men fikk et tilbakefall.

- Utviklingen er god. Jeg ser positivt på tida som kommer, sier han.

- Vi er fornøyd med måten Romøren har bygd seg opp på. Han er en av dem vi vurderer, fastslår sportssjef Clas Brede Bråthen.

SATSER MOT OL:  Bjørn Einar Romøren. FOTO: NTB SCANPIX
SATSER MOT OL: Bjørn Einar Romøren. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer