- Dette jeg drømte om

Kasper Wikestad (46) er klar til å kommentere det første rennet i Hoppuka. Det siste halvannet året har vært blytungt, forteller han. Nå er han frisk og utsendt på drømmejobben i Tyskland.

TV-DUO: Kasper Wikestad kommenterer det første rennet i Hoppuka for Viaplay og TV3. Med seg har han ekspert Maren Lundby. Her står duoen foran Schattenbergbakken i Oberstdorf. Foto: Geir Olsen / NTB
TV-DUO: Kasper Wikestad kommenterer det første rennet i Hoppuka for Viaplay og TV3. Med seg har han ekspert Maren Lundby. Her står duoen foran Schattenbergbakken i Oberstdorf. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Hoppuka, første renn, kl. 16.30

OBERSTDORF (Dagbladet): I august 2020 fikk Wikestad den brutale beskjeden om at han hadde kreft i tarm og nyrer. Etter totalt fem operasjoner er han i dag frisk.

Den profilerte TV-kommentatoren har også skiftet kanal fra TV 2 til Viaplay.

Sammen med ekspert Maren Lundby (27) kommenterer han det første rennet i Hoppuka fra Oberstdorf klokka 16.30 i ettermiddag.

PÅ PLASS I OBERSTDORF: Kasper Wikestad var kommentator for TV 2 i 12 år. Nå er det Viaplay og Hoppuka som gjelder. Foto: Geir Olsen / NTB
PÅ PLASS I OBERSTDORF: Kasper Wikestad var kommentator for TV 2 i 12 år. Nå er det Viaplay og Hoppuka som gjelder. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Om det ikke er en seier å være her, så er det mye av dette jeg drømte om å få gjøre da jeg lå på sykehuset. Jeg var nesten to måneder på sykehus, forteller Wikestad.

- Det ble mye komplikasjoner med operasjonene. Det var det som sendte meg i kjelleren. Jeg fikk enerom på intensiven. Det var et tegn på at det ikke sto så veldig bra til. Jeg har fått oppleve hvor skjørt livet er - og hvor nær døden kan være.

Han fortsetter:

- Det har vært blytungt, det er det ingen tvil om. Jeg leste et sted at folk som har vært gjennom store livskriser ofte bytter beite etterpå, uten at det har noe med meg å gjøre. Det er ikke så mye mer å si enn at det har vært et helt fryktelig halvannet år - både for meg, familien og alle.

OPPROP: Hoppjentene er desperate etter å få slippe til i skiflyging. Men et flerall i FIS tillater ikke dette. Her fra et opprop der flere av kvinnene - deriblant Maren Lundby - ber om å få hoppe skiflyging. Vis mer

46-åringen har kjempet seg tilbake og innrømmer at det er en drøm å få være i Oberstdorf. Byen ligger sør i Tyskland og er omringet av vakre fjell.

I nesten alle år har NRK hatt rettighetene til Hoppuka i Tyskland og Østerrike.

De seinere åra har de delt rettighetene med TV 2. I år starter Hoppuka på Viaplay og TV3, med rennene fra Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen. TV 2 sender fra Innsbruck og Bischofshofen.

- Det er glede, optimisme og spenning. Men det er også en stor porsjon ærefrykt på alle måter. Hoppuka var lenge synonymt med NRK. Nå skal den sparkes i gang hos oss, sier han.

- Mange mener hopp er synonymt med Arne Scheie. Får du dette slengt i ansiktet?

- Akkurat når det gjelder hopp og Arne Scheie, hender det at jeg håper at han synes dette er OK. Det skal jeg innrømme. Han var en fantastisk formidler av idrett i mange år. Vi har respekt for det som er blitt gjort. Men vi må også ha selvtillit til å gjøre det på vår måte, påpeker han.

- Det dårligste komplimentet du kan gi meg, er at jeg er behagelig å høre på. Jeg har ingen interesse av å være behagelig. Jeg har lyst til å vekke følelser, enten positive eller negative. Så skjønner jeg at dette ikke er alles «kopp te». Men det er et mål for Viaplay at vi skal høres annerledes ut enn det som har vært.

SKRYT: Kasper Wikestad er imponert over hvordan Maren Lundby har glidd inn i rollen som ekspert. Foto: Geir Olsen / NTB
SKRYT: Kasper Wikestad er imponert over hvordan Maren Lundby har glidd inn i rollen som ekspert. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Han og Maren Lundby utfyller hverandre som hånd i hanske. Også Lundby har hatt sitt å stri med. OL-sesongen gikk i vasken da hun fikk utfordringer med vekta. Målet er å komme tilbake i hoppbakken, men denne sesongen blir hun å finne på Viaplay.

- Det er litt rart å være i den situasjonen her. I vinter hoppet jeg selv i Oberstdorf (vant VM-gull i stor bakke). Nå har jeg kommet tilbake og skjønner ikke helt hvordan jeg havnet her. Det er spennende å se det fra mediesida også.

Lundby er inspirert av måten Wikestad har kommet tilbake på:

- Han har lidenskap for sport. Da vi kjørte til Oberstdorf, hørte han på en Ronaldinho-podkast. Når du har opplevd noe sånt som han har gjort, vet du å sette pris på oppturene.

NORGES NYE HOPPSTEMME: Kasper Wikestad omgitt av det norske landslaget tidligere i høst. Fra venstre: Anders Fannemel, Johann André Forfang, Fredrik Villumstad, Daniel-André Tande, Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NORGES NYE HOPPSTEMME: Kasper Wikestad omgitt av det norske landslaget tidligere i høst. Fra venstre: Anders Fannemel, Johann André Forfang, Fredrik Villumstad, Daniel-André Tande, Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Så stor sportselsker er Wikestad, at han sluttet i første klasse på videregående skole.

- OL-øvelsene gikk i Albertville på dagtid. Jeg sluttet og tok første klasse på nytt, sier han og humrer.

At Viaplay har sikret seg rettigheten til Premier League fra neste sesong, var sentralt for totalvurderingen da han skiftet kanal.

Men først er det Hoppuka, i tospann med ekspert Lundby.

- Jeg tror ikke jeg har opplevd at noen går rett inn i rollen og takler den så bra som hun har gjort, sier han.

- Får vi en norsk vinner?

- Marius Lindvik er kanskje det sikreste kortet. Halvor Egner Granerud er en joker, spår Lundby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer