<strong>LITE GLAMOUR:</strong>  Ågotnes idrettsanlegg er hjemmebanen til Nest-Sotra. Neste sesong kan det bli et durabelig lokaloppgjør mot Brann her. Foto: Monica Hovland / Fjell kommune/ NTB Scanpix
LITE GLAMOUR: Ågotnes idrettsanlegg er hjemmebanen til Nest-Sotra. Neste sesong kan det bli et durabelig lokaloppgjør mot Brann her. Foto: Monica Hovland / Fjell kommune/ NTB Scanpix Vis mer

Dette kan bli din nye hverdag, Huseklepp

Kontraster for Brann-ikonet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han har spilt for Bari, Portsmouth og Birmingham. Neste sesong kan Ågotnes idrettsanlegg bli Erik Huseklepps nye hverdag.

Eller rettere sagt: Ågotnes idrettsanlegg er hjemmebanen til Nest-Sotra i 1. divisjon.

Rykker Brann ned fra Tippeligaen - og Nest-Sotra beholder plassen - er det duket for et durabelig lokaloppgjør i Hordaland. Et lokaloppgjør mange egentlig ikke ønsker.

- Brann er hjertelig velkommen. Men jeg håper vi slipper å spille mot hverandre, sier Michael Flyvholm, daglig leder i Nest-Sotra, til Dagbladet.

Enorme kontraster Flyvholm håper Brann klarer seg i Tippeligaen. Skulle det verste likevel skje, spår Flyvholm fest på Ågotnes idrettsanlegg - som har en kapasitet på 2000 tilskuere.

Ved å leie noen tribuner er det plass til enda flere tilskuere.

For Brann-spillerne, og ikke minst Erik Huseklepp, vil kontrastene være enorme. For tre år siden spilte 30-åringen fotball i Bari, en italiensk by der sola alltid skinner. Deretter gikk turen til Portsmouth i England, og et kokende Fratton Park.

Huseklepp avrundet utenlandsoppholdet i Birmingham, før han kom tilbake til Brann i 2012.

Skjelver Og nå skjelver altså Bergen. Taper Brann hjemmekampen mot Sogndal søndag, er katastrofen fullkommen. Da må laget ned en divisjon, for første gang på 29 år.

Byen vil ligge badet i snørr og tårer. Bedriftseiere kan allerede nå forberede seg på sykmeldinger.

- Brann stadion ligger ikke langt unna. Spillerne der er idoler for våre spillere. Mange drar på Branns hjemmekamper, så det vil bli rart hvis vi møtes i 1. divisjon, sier Flyvholm.

Nest-Sotra har selv ikke sikret seg plassen i 1. divisjon. Men tar klubben minst ett poeng mot Ullensaker/Kisa søndag, er saken biff.

Fjonge adresser Mens flere av Brann-spillerne bor på fjonge adresser i byen, består mannskapet til Nest-Sotra av folk som ikke akkurat lever av fotballen.

<strong>UTENLANDSOPPHOLD:</strong>  Erik Huseklepp spilte en gang på de store scenene i Italia. Her fra tida i Bari. Foto: NTB Scanpix
UTENLANDSOPPHOLD: Erik Huseklepp spilte en gang på de store scenene i Italia. Her fra tida i Bari. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Neste sesong kan det være at de to klubbene rører rundt i den samme gryta i 1. divisjon.

- Jeg har hatt en forferdelig skuffende sesong, sa Huseklepp til Dagbladet lørdag.

De siste dagene er trener Rikard Norling og spillerne blir fulgt av en aggressiv lokalpresse. Knivene slipes. Men inntil videre har det ikke kommet noe kollektivt rop om den velkledde svenskens avgang.

- Det er nå det skal avgjøres. Du kjenner det på kroppen, sier Norling til Branns hjemmeside.

12.000 billetter Bergen mobiliserer. I går ettermiddag var det solgt rundt 12.000 billetter til Sogndal-kampen.

- Vi må vise publikum at vi er gode nok til å spille i Tippeligaen. Jeg tror de er fornøyde så lenge vi vinner kampen. Vi må være smarte, samtidig som vi går i krigen, sier Brann-profilen Azar Karadas til hjemmesida.

Kampstart: Klokka 18.00.

NORLING OG NED:  Hva skjer med Brann-trener Rikard Norling hvis Brann rykker ned? Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
NORLING OG NED: Hva skjer med Brann-trener Rikard Norling hvis Brann rykker ned? Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer