Dette kan bli forbudt

Dersom ikke Rooney blir kaptein, da.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Wayne Rooney innrømmet i sommer at han ser på seg selv som en kommende kapteinstype. Nå bør han kanskje få fortgang på planene, i hvert fall dersom han vil beholde muligheten til å krangle med dommerne.

UEFA vurderer nemlig å kopiere en regel fra rugbyens verden, som går ut på at bare kapteinene har tillatelse til å snakke med dommerne underveis i kampene.

Drastisk forverring

Kommunikasjonsdirektør William Gaillard betegner dagens situasjon som «farlig», og mener det hviler et stort ansvar på kapteinene for at tingenes tilstand bedrer seg.

- I rugby er det vanlig å kalle til seg begge kapteinene og si «kutt ut, kampen er i ferd med å ta en uheldig retning og nå er det opp til dere», sier Gaillard i et program som vil sendes på BBC i morgen formiddag.

Han mener forholdet mellom dommere, spillere og managere har kjølnet dramatisk, og at det i enkelte tilfeller har resultert i voldelige episoder.

- Det mest bekymringsverdige er det som skjer i de lavere ligaene. Nesten hver helg er det noen som blir skadet et eller annet sted, som betyr at det blir umulig for de nasjonale fotballforbundene å rekruttere dommere på grassrot-nivå. Og får man ikke tak i dommere der, vil det snart spre seg til de lavere profesjonelle ligaene og til slutt til elitenivået.

Må tåle kritikk

<strong><B>MÅ BESINNE SEG:</strong></B> I tida framover kan det bli forbudt for Wayne Rooney å krangle med dommere, her representert ved Steve Bennett. UEFA vurderer nemlig å kopiere rugbyens regler om at bare kapteiner får lov til å prate med dommerne underveis i kampene. Foto: REUTERS
MÅ BESINNE SEG: I tida framover kan det bli forbudt for Wayne Rooney å krangle med dommere, her representert ved Steve Bennett. UEFA vurderer nemlig å kopiere rugbyens regler om at bare kapteiner får lov til å prate med dommerne underveis i kampene. Foto: REUTERS Vis mer

David Elleray var i en årrekke en av Premier Leagues mest respekterte dommere. Nå er han pensjonert, men han advarer sterkt mot å innføre rugby-regler i fotballen med tanke på å redusere trykket mot dommerne.

- Jeg synes det ville være trist dersom man aldri kan kommentere en avgjørelse eller si at en dommer har gjort en feil, sier Elleray.

Men tar til orde for at aksepten for dommerfeil må bli høyere.

- Vi kommenterer det når spillere feiler, for eksempel da Saha misbrukte det straffesparket mot Celtic. Det var en avgjørende feil, men han misset ikke med vilje, og feilen gjør ham ikke til en inkompetent spiller. Men om det var en dommer som hadde gjort en tilsvarende feil i den kampen, ville det bli stilt spørsmål rundt hans integritet, dømmekraft og kompetanse.

- Det er det som ligger bak kritikken og måten den framføres på som er ødeleggende for fotballen - ikke kritikk i seg selv, mener Elleray.

Dette kan bli forbudt
<B>FÅR TILLATELSE:</B> John Terry vil fortsatt få lov til å prate med dommerne dersom UEFA innfører de nye reglene, men kapteinstatusen hjalp lite i denne kampen, som endte med marsjordre fra dommer Graham Poll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer