Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette kan bli Jarsteins nye konkurrent

Er allerede klar for RBK, skriver svensk avis.

- KLAR FOR RBK: Daniel Örlund var på utlån til Fredrikstad noen kamper i fjor, men har i år voktet målet med bravur for AIK. Neste sesong spiller han i Rosenborg, skriver Sveriges største avis. Her redder han et skudd fra AaFKs Alexander Mathiesen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
- KLAR FOR RBK: Daniel Örlund var på utlån til Fredrikstad noen kamper i fjor, men har i år voktet målet med bravur for AIK. Neste sesong spiller han i Rosenborg, skriver Sveriges største avis. Her redder han et skudd fra AaFKs Alexander Mathiesen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

|||(Dagbladet.no): Fra å gjøre en rekke brølere på vårparten vokste Rune Almenning Jarstein seg stor i RBK-buret utover sesongen.

Men nå kan plassen på laget igjen være truet for landslagskeeperen.

Aftonbladet skriver i dag at AIK-keeper Daniel Örlund neste sesong kommer til å spille for Rosenborg. 28-åringen har bare sluppet inn 18 mål på 28 kamper i Allsvenskan i år, og kan bli en formidabel konkurrent for Jarstein.

- Vi har bestemt oss for å vente med alle kommentarer til etter sesongen, og det kommer vi til å holde, sier agent Patrik Mörck til avisa.

Fra Lerkendal blir opplysningen heller ikke dementert.

- Vi kommenterer ikke enkeltspillere, og jeg kan verken bekrefte eller avkrefte det, sier sportssjef Erik Hoftun.

Ifølge Aftonbladet har Örland vært blant de toneangivende spillerne for AIK i år, og keeperen vil ha en stor del æren om klubben tar seg forbi IFK Göteborg og vinner seriegull.

Også i sommer verserte RBK-ryktene rundt den 28 år gamle AIK-keeperen. I 2008 var han på utlån til Fredrikstad, og spilte åtte kamper før han returnerte til Sverige.

Fra før har Rosenborg både Almenning Jarstein, Alexander Lund Hansen og Espen Johnsen å rutte med på keeperplass, men Lund Hansen har gitt klare signaler om at han ønsker seg bort. Espen Johnsens kontrakt går ut ved årsskiftet.

VOKSTE SEG STOR: Rune Almenning Jarstein var på tynn is flere ganger på vårparten, som her mot Viking, men spilte seg stort opp utover sesongen. Nå kan han få en ny og tøff konkurrent. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VOKSTE SEG STOR: Rune Almenning Jarstein var på tynn is flere ganger på vårparten, som her mot Viking, men spilte seg stort opp utover sesongen. Nå kan han få en ny og tøff konkurrent. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media