MISTER OL: CAS-dommen gjør at Therese Johaug ikke kan konkurrere før 18. april. Her er Johaug på Sjusjøen tidligere i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
MISTER OL: CAS-dommen gjør at Therese Johaug ikke kan konkurrere før 18. april. Her er Johaug på Sjusjøen tidligere i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

Johaug-saken:

Dette kan bli Johaugs første renn etter utestengelsen:
- Hun er hjertelig velkommen

Therese Johaug har ikke bestemt seg for om hun stiller på startstreken til Skarverennet som går 21. april 2018.

(Dagbladet): Tirsdag ble det klart at CAS har ilagt en 18 måneders utestengelse for Therese Johaug. Det betyr at vinter-OL i Pyoengchang ryker for 29-åringen.

- Hun kan konkurrere fra 18. april, og da er det igjen ett skirenn av sesongen, Skarverennet. Det er kult å gå det, men det er ikke det største rennet i løpet av en sesong, sier bror Karstein Johaug til Dagbladet.

Skarverennet arrangeres av Geilo Idrettslag og går av stabelen 21. april i 2018.

- Vi er veldig rolige rundt det, det er et valg hun tar. Det er veldig hyggelig hvis hun vil komme her og gå uansett. Vi skal ta henne imot og legge ting til rette, men nå er det hun som styrer den biten, sier Skarverennskoordinator Håvard Veslehaug til Dagbladet.

- Tøft å ikke konkurrere

Johaugs-manager Jørn Ernst er tilbake i Oslo, og kan fortelle at det nå går bedre med Johaug, som i går begynte å trene igjen.

Han vet ikke når Johaug gjør sitt comeback.

- Vi har ikke snakket om det i det hele tatt. Jeg vet ikke om hun går Skarverennet, det har vi ikke snakket om, sier Ernst til Dagbladet.

- Det blir ikke bestemt før inn mot den datoen eventuelt. Hun må kjenne på lysten til å konkurrere da, så det er ikke noe vi planlegger nå, sier Pål Gunnar Mikkelsplass, som er treneren til Johaug, til Dagbladet.

Det å ikke få konkurrere er naturligvis et stort savn for Johaug, ifølge manager Ernst.

- Hun savner selvfølgelig det å konkurrere. Det er det som er utfordringen - å ikke være en del av det fellesskapet og få gå sammen med andre. Det blir en tøff utfordring å gå nok en sesong uten.

Saken fortsetter under lenken.

- Alle er velkomne

Håvard Veslehaug sier at Johaug er akkurat like velkommen som alle andre skiløpere, hvis hun bestemmer seg for å stille på startstreken til Skarverennet.

- Alle eliteløperne i Norge er velkomne. Vi tar imot dem som ønsker å stille. Therese er en av dem, og hvis hun bestemmer seg for å stille, da er hun hjertelig velkommen.

I 2016 tok Johaug sin tredje strake seier i Skarverennet. Det var hennes niende seier totalt.

Selv om et Johaug-comeback ville blitt en stor idrettshendelse, er det selve rennet som er i fokus, forteller Velsehaug.

- Det er Skarverennet som er i fokus, ikke enkeltpersoner. Det er det som betyr noe for oss - at vi har et godt Skarverenn. Alle deltakerne er like viktige.

- Knust

Denne tirsdagen ble CAS-dommen offentliggjort etter gjentatte utsettelser.

Forlengelsen fra 13 til 18 måneder, gjør at OL ryker.

- Først vil jeg si at jeg er knust. Jeg hadde en drøm om å gå OL, men fikk beskjed i går om at det ikke går. Jeg har prøvd å stå i det, og har trent hver eneste dag. Det var veldig tøft og jeg kan ikke forstå den straffen jeg får, sa Johaug under en pressekonferanse fra Italia tirsdag.

Johaug fortalte videre at hun opplevde dommen som urettferdig.

- Jeg må si at det er en prøvelse. Jeg har sagt at jeg ikke vil ikke gi meg før jeg står på startstreken igjen. Jeg føler fortsatt det er sånn, men jeg vet ikke hvordan motivasjon og det mentale blir framover.