Dette kan bli ufattelig pinlig, Norge

Håndballfest, nei det klarer vi ikke.

TOMME SETER: Slik så det ut da Norge trente i Håkons Hall i dag. Det blir trolig tomme seter i kveld også, for i går var det fortsatt mange tusen billetter som ikke var solgt. Foto: STIAN HARALDSEN
TOMME SETER: Slik så det ut da Norge trente i Håkons Hall i dag. Det blir trolig tomme seter i kveld også, for i går var det fortsatt mange tusen billetter som ikke var solgt. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): For 11 år siden satt nesten hele Norges befolkning klistret til tv-skjermen med klissete julebaksthender og oppspiste negler, da Norge kjempet seg gjennom ekstraomgangene og slo Frankrike i VM-finalen. Tidenes håndballkamp på norsk jord.

Ti tusen var så heldige at de hadde et plastsete under rumpeballene. Eller, de sto for det meste, da dramaet nådde stadig nyere høyder.

Når jeg ser ut over Håkons Hall nå, på formiddagen av EM-åpningen mot nettopp Frankrike - ser jeg rundt 10 000 tomme, blå seter.

Ifølge rapportene vil mange av dem være tomme i kveld også.

SALGET AV EM-BILLETTENE har vært svært skuffende. I går var det mange tusen billetter igjen til kveldens åpningskamp. Det er faktisk sjokkerende.

Fordi:

• Håndballjentene er ekstremt populære. I desember er det lite innen norsk idrett som kan måle seg med dem, de er blitt en juletradisjon for sportsglade folk - på linje med pepperkakelukt, julestjerne i vinduet og de vanskelige julegavene du kjøper i siste liten. Håndballandslaget er desemberjentene våre.

• Og grunnen til dette: Siden gjennombruddet i 1986 har de stort sett vært å regne med. De har nesten alltid kjempet om medaljer. Fra 2006 har de tatt medalje i alle mesterskap og det er få ting nordmenn liker mer enn at norske landslag lykkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer