I EM: U21-landslaget slo ut Frankrike i playoff til EM på Marienlyst stadion i går.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I EM: U21-landslaget slo ut Frankrike i playoff til EM på Marienlyst stadion i går. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Dette kan gå hele veien i EM

Nå tror U21-gutta de kan slå hvem som helst.

DRAMMEN (Dagbladet): - Før kampen var jeg helt sikker på at vi skulle knuse dem, sier Harmeet Singh til Dagbladet etter fotballbragden på Marienlyst i går kveld.

5-3 på hjemmebane holdt i massevis mot et fransk lag som i forkant ikke trodde de hadde gjort jobben med 1-0 hjemme i Le Havre.

Stolt
Men etter 18.30 i Drammen var franskmennene ute av EM. Da scoret Håvard Nielsen 2-0-målet til Norge, og resten er, som det sies, historie.

- Jeg er stolt av å spille på dette laget. Det er ingen grenser for hvor gode vi kan bli som lag. The sky is the limit for oss, sier Singh.

Der får han støtte av lagkaptein Stefan Strandberg.

- Det er det største jeg har vært med på, det er helt sykt. Vi knuser Frankrike.

- Nå er vi i EM, og der er bare de største lagene i Europa som er der. Det er helt surrealistisk, sier kaptein Strandberg.

Biter fra seg
Sammen med u-landslagene til England, Italia, Nederland, Tyskland, Russland, Spania og vertsnasjonen Israel skal altså de norske u-gutta måle kreftene sine i juni. Trener Per Joar Hansen har ikke engang rukket å tenke på sluttspillet, men vet at gutta hans kommer til å bite fra seg.

- De har vist at de kan spille rundt Frankrike, løpe fra dem og ta fra dem ballen. Det kommer de til å gjøre til sommeren  også, sier Hansen, og er i hvert fall klokkeklar på betydningen seieren over Frankrike har.

- Dette er en stor, stor dag for norsk fotball!