Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette kan ikke fortsette, Ståle

MANCHESTER (Dagbladet): Ståle Solbakken fulgte i går kveld Drillo til Oslo. På flyturen fra Manchester brukte han tida til å snakke ut om den håpløse situasjonen i Wimbledon. Drillo lyttet, Drillo ga råd og Drillo sa følgende til VM-kvalifiseringas toppscorer: - Dette kan ikke fortsette, Ståle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man trenger verken krystallkule eller synske evner for å skjønne hva det betyr. Skal Ståle Solbakken til VM han komme seg tilbake på fotballbanen. Og i den sammenhengen synes Wimbledon å være det dårligste alternativet.

Fordi manager Joe Kinnear misliker alt som er norsk.

- Jeg kjenner til saken og har gjort meg mine tanker, sier Drillo. De vil jeg imidlertid holde for meg sjøl. Men det er klart at Ståle har et stort problem. Og akkurat det må vi prøve å finne en løsning på.

Full skjæring

Drillo ble mektig upopulær hos Joe Kinnear da han dukket opp på Selhurst Park sammen med Bjørn Rune Gjelsten for å se Wimbledon-Manchester United i fjor høst. Situasjonen ble ikke bedre av at engelske aviser dagen etter lanserte Drillo som klubbens nye manager. Kinnear raste mot de norske eierne og sa at han ikke hadde respekt for folk som gikk bak ryggen på ham.

Og:

At Røkke og Gjelsten satt på lommeboka og heller ikke ville bruke penger på nødvendige spillerinnkjøp gjorde situasjonen enda verre.

Men hva skjer? Vil Drillo nå ta intitiativ for å redde Ståle Solbakkens fotballframtid og VM-form gjennom å ta kontakt med Wimbledon-manageren i et forsøk på å rense lufta?

- Jeg vet ikke, sier Drillo til Dagbladet. - Vi får se.

Ståle Solbakken har i hvert fall ikke tenkt å gjøre det - med det første. Etter flyturen og praten med Drillo har han bestemt seg for å gi det litt mer tid.

Vurderer muligheter

- Det hjalp å få snakket om det, sier Ståle. - Både Drillo og jeg er enige om at jeg er i en veldig spesiell situasjon. Men han (Drillo) svartmalte ikke mulighetene mine til å komme til VM.

Og:

- Dit skal jeg.

- Men da må noe skje, og fortrinnsvis andre steder enn i Wimbledon?

- Det meste vi snakket om får være mellom Drillo og meg. Det ble vi enige om, og derfor vil jeg ikke si for mye. Men jeg kan si så pass at han fortalte meg at dette ikke kan fortsette i all evighet.

- Derfor er jeg før eller siden nødt til å snakke med manageren.

- Har du og Drillo lagt en plan?

- Ikke noe konkret, men vi snakket sjølsagt om alternative muligheter.

- Og de er?

- Som sagt, det er mellom oss.

Ny prat med Drillo

Ståle Solbakken reiser tilbake til London i dag. I morgen er han tilbake på Wimbledon-treninga etter to dager fri. Han er fortsatt reserve så det svir - nå også for ukjente Casteldine og Fear. Med andre ord: Tunnelen er like mørk.

- Likevel føler jeg meg lettere til sinns, sier Ståle. - Det skyldes at jeg i hvert fall har fått noen svar på hvordan jeg står i forhold til landslaget. Og slik situasjonen er hjelper alt.

- Nå skal jeg fundere på framtida et par dager - prøve å finne ut hva som er mine reelle muligheter - før jeg tar en ny prat med Drillo.

<B>PRATET UT PÅ FLYET:</B> Seint i går kveld om Egil Olsen og Ståle Solbakken til Oslo fra Manchester. -Både Drillo og jeg er enige om at jeg er i en veldig spesiell situasjon, sier Ståle. -Men han svartmalte ikke mulighetene mine til å komme til VM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!