Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette kan redde Solskjær

Ole Gunnar Solskjær opplever et ekstremt stort press eksternt, men det er én ting som kan gi nordmannen et pusterom.

PRESSET: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
PRESSET: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Manchester United tapte 0-1 borte for Newcastle søndag, fikk klubben sin verste seriestart på 30 år. Solskjærs mannskap ligger på en 12. plass i Premier League - hele 15 poeng bak serieleder Liverpool.

Det smerter United-supporterne, og presset på nordmannen har aldri vært større. De engelske tabloidene hadde kvesset slakteknivene ordentlig etter helgas tap, og overskriftene har aldri vært så dramatiske som tirsdag.

Solskjærs håp

Det spekuleres nå i om nordmannens tid i klubben er over, og hva som skjer hvis klubben går på en ny smell mot Liverpool etter landslagspausen.

Men, i all kritikken finnes det også håp. Det er britiske Telegraph som i dag skriver at klubben ikke har noen planer om å gi Solskjær sparken.

United-sjef Ed Woodward har sendt en rekke managere på dør de siste åra, men skal være forberedt på å gi Solskjær tid. At klubben per dags dato ligger to poeng over nedrykksstreken skal ikke forandre den meningen.

Uniteds mektige sjefer skal være klare til å svelge kamelene denne sesongen i håp om at det blir en ny vår hvis Solskjærs og hans team får tid til å snu opp ned på kulturen i klubben.

Møte med sjefene

Det tar tid å bygge et vinnerlag, og det skal eierne også være forberedt på. Telegraph skriver at United-sjefen ga den samme beskjeden til investorer i et møte nylig.

Der sa Woodward at de ikke skulle la «midlertidige forstyrrelser» ødelegge tankegangen om den langsiktige planen. Telegraph mener også at Woodward har gitt samme beskjed privat, og han sa også det samme offentlig tidlig i årets sesong:

- Det er viktig at vi er tålmodige og gir Ole og teamet tid til å bygge for framtida. Vi kommer til å ha fokus på en langvarig strategi og kommer ikke til å la oss påvirke av det som skjer på kort sikt, uttalte Ed Woodward.

MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er alt annet enn fornøyd med underlaget Manchester United spiller på torsdag kveld. Video/reporter: Håkon Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Ny kritikk

Til tross for at det virker som at Solskjær har støtte i egen klubb, må han tåle mye kritikk og diskusjoner i offentligheten. Det hører liksom med til jobben som manager for en av verdens største klubber.

Slik fortsetter det også i dag.

Simon Peach, som er journalist i det engelske nyhetsbyrået AP, er svært kritisk til Uniteds prestasjoner både på og utenfor banen om dagen.

- Det er demoraliserende, og jeg er ikke United-fan, sier Peach til Dagbladet.

ESPNs Mark Ogden tror også at Solskjær har litt tid på seg før United kvitter seg med ham. Likevel advarer han mot den dårlige trenden i Premier League.

- Han må begynne å vinne kamper. Om resultatene fortsetter slik havner de i nedrykksstrid, påpeker Ogden til Dagbladet.

Et ekstra element som gjør at ekspertene nå gir Solskjær inn, er at Liverpool venter i neste Premier League-kamp. Det var et tap mot nettopp Liverpool som ble prikken over i-en da Mourinho måtte pakke snippsekken og dra, og et eventuelt tap mot erkerivalen fra Merseyside vil selvfølgelig smerte Solskjær også.

Den notoriske Solskjær-kritikeren Paul Ince er ikke like optimistisk:

- Han var heldig som fikk jobben i utgangspunktet. Styret gjorde ikke noe research. Jeg vil at både han og klubben skal gjøre det bra. Solskjær sier at de jobber hardt, men jeg ser ingen forbedring og lurer på hva de jobber hardt med, sier han overfor Paddy Power.

Sky Sports Gary Neville håper nordmannen får mer tid:

- Jeg har vært veldig positiv til alle Manchester United-managerne. Solskjær arvet restene av en katastrofal kultur. Han prøver å rive det vekk fra rota og bygge det opp igjen, og lider av det nå. Han trenger med tid, er Nevilles harde dom til The Sun.

Tidligere United-spiss Robin van Persie er ikke enig. Til Optus Sport sier nederlenderen:

- Du kan se at han sliter. Han sliter med å finne de riktige ordene. Basert på de intervjuene jeg har sett og måten Manchester United spiller på er jeg ikke sikker på om han er riktig mann til å trykke på de riktig knappene framover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling