INGEN LYKKELIG SLUTT: Fredrikstads spillere måtte vemodig takke hjemmefansen for støtten i år. Det ble felt tårer både på banen og tribunen. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
INGEN LYKKELIG SLUTT: Fredrikstads spillere måtte vemodig takke hjemmefansen for støtten i år. Det ble felt tårer både på banen og tribunen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

- Dette kan være mer enn et nedrykk

Blåmandag i Fredrikstad.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad - Molde 0-2.

I 2010 rykket Fredrikstad rett opp igjen. Nå er forutsetningene helt andre. -  Det kan være mer enn bare et nedrykk, sier Dag Solheim.

Fredrikstad ladet opp til sesongen med politirazziaer og konkurstrusler. Underveis har de måttet selge unna klassespillere for å overleve økonomisk.

I går kom det sportslige resultatet: Nedrykk til 1. divisjon. De rykket ned for tre år siden også, men da etter seriesølv året før, og mange gode spillere på lengre kontrakter. Det ble direkte opprykk. Blir det tøffere å gjøre det på nytt nå?

- Jeg misunner ikke klubben nå, for de har en stor jobb å gjøre. Det er kanskje 8-10 spillere som er på kontrakt og vi er underbemannet i store deler av klubben. Og de skal ha ny trener, og nye spillere etter å ha rykket ned. Så det er nesten et retorisk spørsmål, sier Hans Erik Ramberg.

Selv gjorde han det han kunne for å hindre tapet. Han felte Jo Inge Berget, laget straffe og ble utvist i et siste desperat forsøk på stillingen 0-0 ett minutt før full tid. Men det nyttet ikke.

- Raser i hodet
Dag Solheim, kjent som studiovert på Canal+ og stor FFK-supporter og klubbens webansvarlige, frykter at nedrykket kan bli langvarig.

- Det er jo akkurat det som raser rundt i hodet nå. Sist vi rykket ned, så hadde vi et veldig godt lag som rykket ned og spillere som skulle fortsette å være her. Nå har vi 3-4 spillere på lån som vil forsvinne, vi har kanskje noen etablerte spillere som blir borte. Det er det som er det store spørsmålet: Hva har vi igjen å slåss med sportslig i 1. divisjon neste år? Og hva har vi av økonomiske ressurser? spør Solheim.

- Det raser mange ting gjennom hodet enn sånn kveld. Det kan være mer enn bare et nedrykk.

FFK-kaptein Jørgen Horn hadde karantene i dag. Etter kampen synes han det er vanskelig å svare på framtida for både seg og lagkameratene.

- Det er vanskelig å svare om framtida akkurat nå. Vi har akkurat rykket ned og det er ekstremt surt her og nå, så vi får ta en opptelling om noen dager og se hva det blir til.

TANKENE RASER: FFK-supporter og webansvarlig i klubben, Dag Solheim, frykter FFK-nedrykket blir langvarig. 
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
TANKENE RASER: FFK-supporter og webansvarlig i klubben, Dag Solheim, frykter FFK-nedrykket blir langvarig. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

- Hva er det som eventuelt kan lokke dere til å bli her?

- Det er jo at det er enorm interesse og entusiasme rundt klubben, både på  godt og vondt noen ganger. Men det er det som pirrer til å bli med videre.  Men det er vanskelig akkurat nå. Vi har nettopp rykket ned, og den  skuffelsen har ikke lagt seg. Jeg tror verken jeg eller noen andre kan svare om vår egen framtid akkurat nå.

Lite penger
Sportssjef Joacim Jonsson er en av de som skal legge rammene for et opprykk.

- Umiddelbart vil jeg håpe og tro at vi skal stå rustet for å kunne rykke opp, men vi må se hvilke forutsetninger vi har foran neste år. Vi har en stor jobb å gjøre. Vi må bygge opp en sportslig organisasjon, og vi må hente mange spillere neste år. Og vi har ikke store penger til det, medgir han.

Sympati fra Solskjær
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er en av mange som gjerne ville sett Fredrikstad videre i Tippeligaen.

- Er det synd for norsk fotball at FFK rykker ned?

- Ja, det er det. For det er et lag med tradisjoner, historie, stadion og publikum som fortjener å være i Tippeligaen, så jeg håper at de kommer fort opp igjen, sier Solskjær til Dagbladet.

Men i går banket altså laget hans den siste spikeren i kista for Fredrikstads foreløpige liv i Tippeligaen.

- Det er en ekkel situasjon å være i, å være det laget som slår dem sånn at de rykker ned. Det er ikke noen artig posisjon å være i, men sånn er det  dessverre i fotball, sier Solskjær.