Tennis:

Dette kommer Ruud til å gjøre hver eneste kamp, resten av livet: - Vil ikke kalle det tvangstanker

Tennissporten kryr av ritualer.

SEKS SPRETT: Casper Ruud har ett ritual han gjør i hver kamp. Han må sprette ballen tre ganger med racketen, og tre ganger med venstrehånda før hver serv. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SEKS SPRETT: Casper Ruud har ett ritual han gjør i hver kamp. Han må sprette ballen tre ganger med racketen, og tre ganger med venstrehånda før hver serv. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Du har kanskje sett at tennisstjerna Rafael Nadal drar shortsen ut fra rumpa og drar håret bak ørene før hver eneste serv. Du visste kanskje også at Novak Djokovic aldri bruker samme dusj to ganger på rad.

Tennissporten er nemlig full av ritualer.

Det samme gjelder for det norske tennisfenomenet Casper Ruud (17).

- Alle har ting du liker å gjøre. Det kan være at de slår seg på skoen med racketen. Jeg har et eget ritual selv. Det handler ikke om overtro. Jeg liker å ha rutiner på ting, sier Ruud til Dagbladet.

- Hva er ditt ritual?

- Først spretter jeg ballen tre ganger med racketen. Så spretter jeg ballen tre ganger med venstre hånd. Så kaster jeg den opp i serven.... Det er min egen greie, sier Ruud med et lite glis.

- Handler det om tvangstanker?

- Njei. Jeg vil ikke kalle det tvangstanker. Det er noe som kommer av seg selv. Det handler om noe jeg har gjort titusen, eller hundretusen ganger. Da blir det naturlig. Alle spillere har sine egne trekk, sier Ruud.

- Tre sprett med racketen, og tre med venstrehånd. Det kommer du til å gjøre det resten av livet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer