Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus - Farias

- Dette kommer til å bli Cecilias tøffeste kamp

Cecilia Brækhus' trener før storkampen mot Erica Farias. 

BOKSING: Cecilia Brækhus og utfordreren Erica Farias møter pressen på Fløien i Bergen før boksestevne. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cecilia Brækhus (35) møter argentinske Erica Anabella Farias (32) på Koengen, Bergenshus Festning, en utendørs konsertarena i Bergen førstkommende fredag.

Erica Farias er WBC-mester i super lettvekt. I sin siste kamp i 2015 vant hun over svenske Klara Svensson enstemmig på poeng.

KLAR TIL KAMP: Verdens desidert beste kvinnelige bokser, Cecilia Brækhus skal bokse mot argentinske Erica Farias (tv) i Bergen 9. juni.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KLAR TIL KAMP: Verdens desidert beste kvinnelige bokser, Cecilia Brækhus skal bokse mot argentinske Erica Farias (tv) i Bergen 9. juni. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Ingen problemer

I dag møter boksedronningen pressen før oppgjøret, som kan være hennes siste i Norge.

- Dette er den virkelige hjemkomsten. Det er også grunnen til at jeg valgte den største utfordreren som er der ute. Det er den eneste kampen den virkelig hjemkomsten fortjener. Det kommer til å bli en utrolig opplevelse på fredag, sier Brækhus på dagens pressekonferanse.

Foran forrige kamp var Brækhus syk, men nå er alt på stell:

- Jeg var plaget med mye sykdom, jeg hadde et vektproblem og alt som kunne gå galt gikk galt. Men mentalt var det en seier å slå Klara. Det gjorde meg mentalt forberedt på en enda tøffere kamp mot Farias.

- Her er det to verdensmestere, og begge er det av en grunn. Det er helt spesielt at to verdensmestere går opp mot hverandre. Det skjer ikke ofte i boksing, og gir en unik og elektrisk ramme rundt hele arrangementet, fortsetter Brækhus.

- Det er mine belter som står på spill, så jeg har mest å tape. Men jeg er 110 prosent klar, sier boksedronningen.

- Min viktigste kamp

Motstanderen Farias, som er verdensmester i vektklassen under Brækhus, hadde følgende å si før oppgjøret:

- Det blir en stor utfordring for meg, men jeg rømmer aldri fra de utfordringene jeg får i livet. Jeg er klar. Jeg er kjempefornøyd med å endelig få kjempe mot Cecilia. Det blir den viktigste kampen i mitt liv. Vi har jobbet nøye og spesifikt med å gå opp i vekt og være klar til denne kampen.

- Cecilia er favoritt, hva skal du gjøre for at oddsen skal tippe i din favør?

- Jeg er på bortebane, men det er jeg ikke redd for. Det gir meg mer lyst til å gi alt i ringen. Vi har jobbet nøye med detaljene for å være sikker på at ingenting går galt. Det er veldig viktig å holde hodet kaldt samtidig som man holder hjertet varmt, sier Farias.

- Dette blir en tøffere kamp. Farias er mye bedre enn den forrige motstanderen. Dette kommer til å bli den tøffeste kampen for Cecilia, sier trener Johnathon Banks.

Kampen går på Viaplay og koster 299 kroner.

Hele Norges coronakart