- Dette kommer til å bli sammenlignet med de største øyeblikkene i VM-historien

Veland tror Spania ryker.

KNEKT: Da kamplederen blåste i fløyta etter 90 minutter og vel så det i Salvador, var det mange som måtte gni seg litt i øyene over sifrene som lyste mot dem fra resultattavla. 5-1. Til Nederland. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO/NTB SCANPIX
KNEKT: Da kamplederen blåste i fløyta etter 90 minutter og vel så det i Salvador, var det mange som måtte gni seg litt i øyene over sifrene som lyste mot dem fra resultattavla. 5-1. Til Nederland. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da kamplederen blåste i fløyta etter 90 minutter og vel så det i Salvador, var det mange som måtte gni seg litt i øyene over sifrene som lyste mot dem fra resultattavla.

5-1. Til Nederland.

Cmores ekspert på spansk fotball Petter Veland er ikke noe unntak. Han beskriver overfor Dagbladet følelsen som «fullstendig hakeslepp».

- Dette er en historisk kamp som kommer til å bli sammenlignet med de aller største VM-øyeblikkene i mange mange år framover, sier han.

- Si «halleluja» Men før pause var det lite som tilsa at dette skulle bli den totale overkjørselen det tross alt ble til slutt. Spania gikk opp i ledelsen ved Xabi Alonso tidlig i den første omgangen. Men så raknet det fullstendig.

- Spania har jo egentlig kontroll, og utligninga kommer ut av intet. Spania forærer dem muligheten, og de tar godt vare på dem. Men det skal sies: slakt gjerne Casillas, Piqué eller Ramos, men gå ned på kne og si «halleluja» for det van Persie gjør der, sier Veland.

Og derfra gikk det bare en vei. Ledet av Arjen Robben kontret de orange (for anledningen i blått) inn ytterligere fire scoringer, og med 1-5 er det ikke bare stoltheten til de regjerende mesterne som har fått seg en alvorlig knekk. Det har også håpet om avansement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer