Dette koster de egentlig

Årets dyreste overganger - inklusive lønn og bonuser.

KOSTBARE: Det er ikke bare overgangssummen klubbene må betale når de signerer spillere. Luis Suárez (t.v) og Angel Di María (t.h) vil koste sine respektive klubber omtrent to milliarder kroner hver. Det gjør at de er kalenderårets i særklasse dyreste spillere. Foto: NTB Scanpix/Kollasje Dagbladet
KOSTBARE: Det er ikke bare overgangssummen klubbene må betale når de signerer spillere. Luis Suárez (t.v) og Angel Di María (t.h) vil koste sine respektive klubber omtrent to milliarder kroner hver. Det gjør at de er kalenderårets i særklasse dyreste spillere. Foto: NTB Scanpix/Kollasje Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å hente profilerte fotballspillere er gjerne en dyr affære. Ikke bare koster det enorme overgangssummer, men fotballstjerner tar seg gjerne godt betalt også.

Nettstedet Goal.com har regnet ut hvilke overganger som har vært dyrest i kalenderåret 2014, inklusive fremtidige spillerlønninger, bonuser og skatter.

Ikke overraskende toppes listen av de to spillerne som også hadde høyest overgangssum, Luis Suárez og Angel Dí Maria. Listen viser også at man like så greit kan glemme hva spillerne koster i overgangssum.

United på topp Luis Suárez alene vil koste Barcelona i overkant av to milliarder kroner, legger man sammen overgangssummen, grunnlønn, ulike bonuser og skattebetalinger i hans lukrative femårskontrakt.

Faktisk utgjør hans overgangssum på 794 millioner kroner bare 39,7 prosent av de totale utgiftene klubben påløper seg ved å signere ham. Det samme er en gjennomgående trend på listen.

Manchester United har handlet dyrt og mye i sommer, og spillerne de har signert håver inn enorme pengesummer. Det gjør at klubben har soleklart størst totale utgifter på overgangene fra topp 10-listen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer