MÅTTE UTSETTES: Kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga måtte utsettes i 17 minutter på grunn av supporternes oppførsel. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MÅTTE UTSETTES: Kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga måtte utsettes i 17 minutter på grunn av supporternes oppførsel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Dette koster VIF og LSK til sammen 175 000 kroner

LSK-fansen fikk kampen utsatt, men VIF straffes hardest.

(Dagbladet): Både Vålerenga og Lillestrøm får svi for supporternes oppførsel under «hatoppgjøret» på Ullevaal 11. november i fjor.

Vålerenga straffes tøffest med en bot på 100 000 kroner, mens Lillestrøm må ut med 75 000 kroner, melder NFF i en pressemelding.

Klanen hadde fått tillatelse til bruk av pyroeffekter ved innmarsj, men ikke i den skalaen som ble gjort. I sin begrunnelse skriver NFF videre at det også underveis i kampen ble avfyrt ytterligere 15-25 bluss på tribunen, i tillegg til at knallskudd ble kastet inn på banen.

Kanarifansen sørget på sin side for at kampen måtte utsettes i 17 minutter etter kasting av røykbomber og bluss , og det så dramatisk ut da politistyrker tok seg opp på tribunen og la supportere i jern.

LSK-supporterne hadde i motsetning til Klanen ikke tillatelse til bruk av pyroteknikk.

I skjerpende retning legger NFF vekt på at begge klubber har vært involvert i lignende episoder tidligere.

Klanen-talsmann Christian Kjellsen var innforstått med at det ville komme bøter, men synes botens størrelse er urimelig høy. I tillegg mener han NFF opptrer dobbeltmoralsk med tanke på pyroeffekter.

HADDE FÅTT TILLATELSE: Men enkelte VIF-supportere fortsatte med blussingen også da kampen var i gang. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HADDE FÅTT TILLATELSE: Men enkelte VIF-supportere fortsatte med blussingen også da kampen var i gang. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- På en side bruker de bilder av bluss når de snakker om folkefest, og samtidig kjører de penger inn egen lommebok gjennom bøter til klubbene. Vi har sendt dem mange ulike varianter av forslag til nytt regelverk, og får gjerne til svar at det er veldig interessant, men så blir det nei hver eneste gang. NFF er veldig schizofrene når det gjelder bruken av pyro, sier han.

Talsmannen håper det i framtida blir anledning til å forfølge enkeltpersoner som dummer seg ut, så klubbene ikke blir skadelidende.

- Jeg sier ikke at idiotene som fortsatte med blussingen på vår tribune gjorde noe riktig, men det er jævla synd at noen ytterst få som ikke greier å styre seg skal gjøre at klubben Vålerenga må betale 100 000 kroner til NFF. Hva hjelper det, tenker jeg.

I LSK reagerer man slik på reaksjonen fra NFF:

- Straffen er som forventet gitt reglementet som finnes. Men det er klart det er tøft. Økonomien er såpass anstrengt fra før, så dette er ikke noe moro, sier daglig leder i Lillestrøm Jo Henning Espevalen.