Dette kostet Argentina to millioner kroner

Brøt FIFAs reglement.

ENSOM: Argentina-trener Alejandro Sabella skulle egentlig vært flankert av minst én argentinsk spiller på denne pressekonferansen før kampen mot Nigeria, og på de påfølgende tre pressekonferansene i forkant av kamper under VM. Det var han ikke, noe som koster Argentina to millioner kroner. Foto: AFP PHOTO / Juan Mabromata / NTB Scanpix
ENSOM: Argentina-trener Alejandro Sabella skulle egentlig vært flankert av minst én argentinsk spiller på denne pressekonferansen før kampen mot Nigeria, og på de påfølgende tre pressekonferansene i forkant av kamper under VM. Det var han ikke, noe som koster Argentina to millioner kroner. Foto: AFP PHOTO / Juan Mabromata / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finaleklare Argentina har fått en bot på 300 000 sveitserfranc (drøyt to millioner kroner) av FIFA.

Årsaken er at laget har stilt med bare trener Alejandro Sabella på fire av pressekonferansene i forkant av kampene i VM. 

For fansen FIFAs media- og markedsreglement sier at alle nasjoner må stille med treneren og minst én spiller på disse pressekonferansene.

Sabella møtte pressen aleine før alle den siste gruppespillkampen mot Nigeria, samt sluttspillkampene mot Sveits, Belgia og Nederland.

- Målet med reglementet er blant annet å gi media, og til sjuende og sist fansen, en mulighet til å følge et lags forberedelser, samtidig som hvert lag skal få de beste forutsetninger for å forberede seg, skriver FIFA i en pressemelding

I tillegg til boten, heter det også at Argentina får en reprimande av disiplinærkomiteen, trolig uten at spillerne lar seg påvirke i særlig grad.

Tyske brasilianere Søndag venter Tyskland i finalen på ærverdige Maracanã. Og selv om det er Lionel Messi og kompani som er klart nærmest sitt eget hjemland, kan det bli bortbanetendenser under VM-finalen i nabolandet. 

Det er nemlig bare én ting som er verre for Brasil enn å ikke vinne VM: At erkerival Argentina gjør det i stedet.

Derfor er samtlige brasilianere Tyskland-tilhengere denne uka.

«Nå er vi alle tyskere», skrev den brasilianske sportsavisen Lance torsdag på førstesiden under et bilde av Lukas Podolski som under Tysklands opphold i Bahia poserer med et barn fra en indianerstamme i Amazonas, ifølge NTB.

- Tyskland favoritter Én som faktisk har møtt pressen denne uka, er Sergio Agüero. Han mener Tyskland har størst press på seg i VM-finalen søndag.

Tyskerne knuste vertsnasjon Brasil 7-1 i semifinalen, mens Argentina trengte straffer mot Nederland for å ta seg til finale.

- Tyskland har hele tida vært favoritter, sammen med Brasil, til å vinne VM. Det er de fortsatt. Vi må spille vårt spill, og det passer oss at alt presset er på dem, sier Agüero ifølge NTB. 

26-åringen måtte stå over åttedelsfinalen og kvartfinalen på grunn av skade, men var tilbake i semifinalen mot Nederland. Da fikk Manchester City-spilleren 40 minutter som innbytter.

Tyskland har imponert med stor offensiv slagkraft under VM, mens Argentina har slitt seg til fem ettmålsseirer og en straffetriumf. Agüero er forberedt på en tøff batalje på Maracanã søndag.

- Vi er i finalen og må gjøre alt vi kan for å vinne. Vi ønsker å ha ballen mest mulig, men Tyskland er et sterkt lag, som kjenner hverandre svært godt etter å ha spilt sammen i mange år. Argentina går ut for å vinne, men noen ganger må du være forsiktig underveis, sier Agüero.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer