- Dette kostet ikke mye

Jays lett videre på 200 i OL.

BEIJING (Dagbladet.no): Jaysuma Ndure hadde ingen problemer med å ta seg videre til mellomheatet på 200 meter senere i dag da han løp forsøket i Fugleredet i morges.

Jays kontrollerte fra start til mål, og ble nummer to i sitt heat med tiden 20,54.

Det er årsbeste for nordmannen, uten at det betyr spesielt mye. Han har bare løpt én 200 tidligere i år, og den mener han selv han løp i 150 meter på.

Jays ønsket ikke selv å kommentere løpet umiddelbart etter løpet, men trener Olav Magne Tveitå konstaterte følgende:

- Dette kostet ikke mye. Han skulle løpe kontrollert i svingen og gjorde det. Jeg er glad han viste at han hadde krefter igjen da det gjensto 50 meter.

Jays løp rolig ved siden av amerikaneren og heatvinner Wallace Spearmon, kikket seg til siden, og fikk den andreplassen han skulle ha.

Jays løper mellomrunden klokka 14 i dag, norsk tid.

En kuriositet: Verdens raskeste mann, Usain Bolt, er favoritt på 200 meter også. I likhet med Jays gikk også han videre som toer i heatet sitt, men med tiden 20,64.

MENN MED KONTROLL: Jaysuma Ndyre og Wallace Spearmon ser på hverandre på oppløpet og konstaterer at de er videre. Foto: AFP/ William West
MENN MED KONTROLL: Jaysuma Ndyre og Wallace Spearmon ser på hverandre på oppløpet og konstaterer at de er videre. Foto: AFP/ William West Vis mer
- Dette kostet ikke mye
FORNØYD: En lettet Jaysuma Ndure gliste bredt etter å ha gjennomført sin første ordentlige 200 meter for sesongen.