Dette krever forbundet av Capello

En ny rapport fra det engelske fotballforbundet er offentliggjort.

(Dagbladet.no) Verken Norge eller England får bli med på EM-moroa til sommeren. De to landslagene var ikke gode nok og hadde ikke marginene på sin side i kvaliken.

Men her stopper også de fleste likhetene.

Det engelske fotballforbundet (FA) har nå listet opp kravene for framtida, og de spriker litt i forhold til de norske. Åge Hareide har plukket ut VM i Sør-Afrika om to år som en naturlig målsetting.

Englands mål er å prege mesterskapet.

- En vinner av natur

Ikke siden Terry Venables ledet engelskmennene til EM-semifinalen på hjemmebane i 1996 har de kommet lenger enn kvartfinalene. Nå står de på sidelinja når resten av Europa skal gjøre opp om tittelen.

Derfor er målsettingen til FA at Fabio Capellos menn skal komme minst til semifinalen i enten VM 2010 eller EM 2012.

Helt siden landslaget mislyktes i EM-kvaliken har forbundet drevet arbeidet med å finne ut hvordan de skal reise seg igjen. Det første som skjedde var at Steve McClaren ble sparket. Nå er de nye målene plukket ut, printet ut og hengt opp på veggen.

Dette krever forbundet av Capello

- Capello er en vinner av natur og ville ikke hatt andre mål enn de som reflekterer det å vinne. Sånn er han og slik er vår tillit til ham, sier FA-direktør Brian Barwick til BBC.

Arbeidet er kalt «Visjoner 1008-2012» og undertittelen er «En organisasjon i verdensklasse med en vinnermentalitet».

Nytt fotballsenter

- Frasen om vinnermentalitet har ikke kommet fra formann Lord Triesmann eller Brian Barwick. Den er fra Fabio Capello og det er en frase han bruker mye, sier Barwick.

Men i fotball kommer du ikke til VM med bare vinnermentalitet. Du trenger en gjeng gode nok fotballspillere også. De engelske lagene har herjet i Champions League denne sesongen - men flertallet av de beste spillerne har ikke engelsk pass.

Det er et problem for dem.

Se bare på toppscorerlista i Premier League. Jermaine Defoe og Wayne Rooney er første engelskmenn - på 11. plass med 12 seriemål hver.

FA er selvfølgelig klar over dette, og ønsker å gjøre noe med det. Derfor vil også et nasjonalt fotballsenter bli bygget, og det vil etter alle forsinkelsene (på grunn av fokus på Wembley-byggingen) stå klart i 2010. Forbundet skal også ansette en prestasjonsdirektør som skal overse arbeidet som gjøres med de yngre landslagene.

NOE Å STREKKE SEG ETTER: Fabio Capello har fire år på seg. Innen EM i 2012 må han ha ført England til en semifinale - ellers har han mislyktes. Foto: AP
NOE Å STREKKE SEG ETTER: Fabio Capello har fire år på seg. Innen EM i 2012 må han ha ført England til en semifinale - ellers har han mislyktes. Foto: AP Vis mer

• Her kan du lese hele FA-rapporten

LENGE SIDEN SIST: Ikke siden Paul Gascoigne & Co. sørget for allsang med «Football\'s Coming Home» i 1996 har England spilt en semifinale i et mesterskap.