TAR ANSVARET: Ståle Solbakken påtar seg all skyld for det stygge Wolves-tapet borte mot Chelsea i ligacupens tredje runde.Foto: CARL COURT / AFP PHOTO / NTB Scanpix
TAR ANSVARET: Ståle Solbakken påtar seg all skyld for det stygge Wolves-tapet borte mot Chelsea i ligacupens tredje runde.Foto: CARL COURT / AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

- Dette kunne også skjedd med de ti som var hjemme

Solbakken angrer ikke etter at Wolves-reservene fikk juling på Stamford Bridge.

(Dagbladet): Chelsea - Wolves 6-0.

Mens Chelsea-kollega Roberto Di Matteo stilte med etablerte Premier League-stjerner som John Terry, Gary Cahill, Ramires, Fernando Torres og Juan Mata, hadde Ståle Solbakken gjort ti endringer på Wolverhampton-laget som slo Peterborough 2-0 i helgen.

Nordmannen hadde på forhånd varslet at førstevalgene hans skulle få hvile foran lagenes ligacupmøte på Stamford Bridge. Det var en kalkulert risiko som endte med et stygt 0-6 tap etter at Chelsea tidlig gikk opp i en tremålsledelse.

Hardt straffet Etterpå påtok Wolves-sjefen seg all skyld, men bedyrer samtidig at det samme kunne ha skjedd om han hadde mønstret en sterkere ellever.

- Jeg må selvfølgelig ta ansvaret. Jeg gamblet stort, men samtidig ville jeg gi disse spillerne muligheten til å spille og vise seg fram i en stor kamp som denne. Vi har hatt ei travel uke med lang reisevei til to bortekamper, og tre kamper på seks dager. Jeg tror også dette kunne skjedd med de andre ti som var hjemme, sier Solbakken til BBC West Midlands.

- Det er ingen andre å klandre enn meg. Vi visste ikke hva slags lag Chelsea kom til å stille med. De stilte med et veldig sterkt lag, og da vi fikk den starten vi gjorde med to tidlige baklengsmål, visste vi at det kom til å bli vanskelig. Jeg synes vi kom tilbake og spilte OK i 35-40 minutter, men så fikk de to raske mål til. Vi ble også straffet hardt, fordi de hadde ni sjanser og scoret på seks av dem. Det er selvfølgelig et tegn på kvalitet. Vi bommet derimot på to-tre ferdigscorede muligheter, men jeg håper spillerne lærer av dette og at noen av ungguttene kan bygge videre på dette med tanke på spill i Championship framover, fortsetter Wolves-manageren.

Angrer ikke Etter tre strake seirer i serien ligger Wolves så noenlunde der de bør ligge med tanke på sesongens store mål: En snarlig retur til Premier League. Solbakken erkjenner at det er altoverskyggende for hvordan han disponerer ressursene, og at en bortekamp mot de regjerende europeiske mesterne bare var som en bonus å regne.

- Jeg var aldri i tvil om hva jeg måtte gjøre etter den uka vi har hatt. Med tre kjappe seriekamper foran oss, og tre seriekamper på seks dager bak oss, angrer jeg ikke. Jeg ville gjort det samme, og vi ble straffet hardt i begynnelsen med to raske mål, sier Solbakken.

På spørsmål om hva han vil si til Wolves-supporterne som hadde tatt turen til den engelske hovedstaden, takker han for støtten de ga under kampen. Samtidig mener han at det ikke burde komme som noe sjokk på dem at det endte med cup-exit.

- Vi offentliggjorde troppen allerede i går (mandag), så de burde ikke være overrasket over laget vi stilte med. Det var et laguttak for framtida. Vi trenger mer enn de 14 vi har brukt hyppigst. Det er aldri positivt å tape kamper, men etter trekningen var dette en bonuskamp for oss. Det er selvfølgelig aldri gøy å tape med seks mål, men nå må vi fokusere på de neste to hjemmekampene våre som blir veldig viktige, sier Solbakken.