SATSER PÅ BEDRING TIL NESTE HELGS VERDENSCUPSTART: Marit Bjørgen har fått gode svar på sommerens og høstens trening etter en andre- og en fjerdeplass i sesongåpningen på Beitostølen
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SATSER PÅ BEDRING TIL NESTE HELGS VERDENSCUPSTART: Marit Bjørgen har fått gode svar på sommerens og høstens trening etter en andre- og en fjerdeplass i sesongåpningen på Beitostølen Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Dette kunne vært en OL-finale

Bjørgen om nivået i sesongåpningen.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det er sjelden kost at den nasjonale åpningen i langrenn ender uten norske skiløpere på pallen i sprint, men da Celine Brun-Lie falt fra tetposisjon i finalen, klarte hverken hun eller Marit Bjørgen å hamle opp med amerikanske Kikkan Randall og de slovenske sprinterne Vesna Fabjan Katja Visnar.

Bjørgen ble til slutt beste norske på fjerdeplass, og selv om hun hadde en middels dag selv, understreker hun kvaliteten på de pallplasserte sprinterne.

- Jeg kjente at jeg ikke var tøff nok og på hugget nok i dag, og finaleheatet her kan jo fort være en OL-finale også, så det er ikke hvem som helst man blir slått av, sier Bjørgen.

I tillegg til de nevnte, gikk landslagssprinter Ingvild Flugstad Østberg i finalen.

I går ble skidronninga satt på plass av Therese Johaug på tikilometeren, men da åpnet hun for hardt. I går ble hun altså for ivrig, mens hun i dag ikke var ivrig nok til å klatre helt til topps.

Indikasjonen fikk vi kanskje med den 12. beste tiden i prologen.

- Hadde jeg hatt litt av det jeg hadde i går i dag, så, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Men det var veldig synd med Celine, hun tror jeg kunne stått øverst på pallen. Hun virket veldig sterk.