Dette kunne vært verdens beste landslag nå: - Gutta er kyniske

Når de norske dameskiskytterne når toppen, legger de opp. Det har blitt et problem for miljøet.

GA SEG TIDLIG: Liv Grete Skjelbreid er like gammel som Ole Einar Bjørndalen, mens Tora Berger og Linda Gruppen er henholdsvis sju og fem år yngre. Tarjei Bø mener Norge kunne hatt verdens desidert beste landslag om de fortsatt hatt konkurrert.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
GA SEG TIDLIG: Liv Grete Skjelbreid er like gammel som Ole Einar Bjørndalen, mens Tora Berger og Linda Gruppen er henholdsvis sju og fem år yngre. Tarjei Bø mener Norge kunne hatt verdens desidert beste landslag om de fortsatt hatt konkurrert. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På mandag innledet Dagbladet en serie om de norske vinteridrettskvinnene, hvor vi presenterte tallene som viser at de har havnet i bakleksa sammenlignet med herrene.

I skiskyting - så vel som i alpint, skøyter og hopp - har de norske herrene alltid vært bedre enn kvinnene. Det store spørsmålet er: Hvorfor er det slik?

Tarjei Bø, som har sju VM-gull og vant verdenscupen sammenlagt i 2010/11, har en teori:

- På kvinnesiden har det vært mindre kontinuitet og ikke helt den samme bredden. Likevel har enerne vært like gode som enerne på herresiden. Liv Grete, Linda og Tora har jo vunnet mye, men problemet er at har gitt seg mye tidligere, slik at kvinnelaget flere ganger har blitt tvunget til å starte på nytt, sier Bø til Dagbladet.

- Kunne vært verdens beste Liv Grete Skjelbreid er like gammel som Bjørndalen, mens Grubben og Berger er henholdsvis sju og fem år yngre enn superveteranen som fremdeles kjemper i verdenstoppen.

- Hvis de fortsatt hadde gått, hadde det vært litt av et stafettlag med de tre og Tiril Eckhoff. Da hadde de vært verdens klart beste landslag. Dessverre har de ikke holdt på like lenge som gutta, mener Bø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer