- Dette kuttet finner vi oss ikke i

Kvinneopprør mot NFF.

KONTRAKTSBRUDD: Styreleder i Serieforeningen for kvinnefotball, Ulla Britt Wiig Kristensen, er opprørt over NFF-kuttene. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KONTRAKTSBRUDD: Styreleder i Serieforeningen for kvinnefotball, Ulla Britt Wiig Kristensen, er opprørt over NFF-kuttene. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

|||Norges Fotballforbund (NF) har bestemt seg for å kutte 16,5 millioner kroner fra toppserieklubbene de neste to årene. Det gir kvinneopprør.

Aftenposten skriver at klubbene bestrider forbundet rett til å foreta kuttene, og alle de 12 klubbene i toppserien for kvinner er forbannet og fortvilet over at forbundet står på sitt.

NFF hadde et møte om saken onsdag, men NFF står på beslutningen sin om å kutte sin støtte på over en million kroner årlig til hver av klubbene i den øverste serien.

Og det stopper ikke med det, for det er også kommet signaler om at NFF vil kutte tilskuddet til treningsleiren på La Manga.

- Dette kuttet finner vi oss ikke i, sier Ulla Britt Wiig Kristensen, lederen for Serieforeningen for kvinnefotball.

- Vi mener det er et kontraktsbrudd, og vil prøve lovligheten av kuttene i fotballens voldgiftsordning, forteller hun videre til Aftenposten.

Bakgrunnen for kuttene er sviktende inntekter, opplyser fotballforbundet, men serieforeningen er sterkt uenig i denne beskrivelsen.

Klubbene mener NFF har fått økt sine inntekter med 30 prosent i løpet av de siste fem årene. De mener også at årsaken til at fotballforbundet har fått problemer med likviditeten ligger i at det har vært brukt for mye penger fra dem som har sittet i regimet i kontorene på Ullevaal stadion.

- Det er dramatisk å miste så mye penger, og det er heller ikke fair play at NFF kutter i avtaleperioden.

- Det at forbundet har tjent mer penger, men også brukt flere midler på søknadsprosessen i forbindelse med EM i 2016, skal ikke ramme kvinnefotballen, mener Harald Nickelsen, styrelederen i Røa.

- Kvinnelagene er ikke alene i båten. Vi kutter over hele linjen, blant annet på personalsiden på Ullevaal. Økonomien er blitt forverret. Gjør vi ikke noe, mister vi tillit, sier fotballpresident Yngve Hallén til Aftenpostens fredagsutgave.

(NTB)