Dette lærte han av isdansen

Pål Anders Ullevålseter tar med seg erfaringen inn i Dakar-rallyet. Tredje juledag var han på nettmøte hos Dagbladet.no. Les svarene her.

• Nettmøte: Les svarene fra Pål Anders Ullevålseter nederst i artikkelen!

ULLEVÅLSETER (Dagbladet.no): En frossen skiløper kikker forskrekket opp. På den snølagte marka utafor Ullevålseter kommer noe digert og raskt brølende ut av skogen.

Det lysegrønne prosjektilet er Pål Anders Ullevålseter og hans motorsykkel. Den går opp på ett hjul, som for å vise styrke foran det forestående Dakar-rallyet.

39-åringen begynner å bli en erfaren kjører, men denne gangen har han hatt en litt uvanlig oppladning til ferden fra Lisboa i Portugal til Dakar i Senegal. En del av året har nemlig gått med til isdans på TV 2, en konkurranse han til slutt vant.

- Etter den erfaringen blir jeg nok neppe nervøs for så mye mer i livet. Det var skummelt å gå på skøyter, altså. Den er hard, den isen, ler motorsyklisten - og i videoen ovenfor kan du se hva han mener han har lært av å danse på skøyter.

Håper å ta et nytt steg

Neste måned håper han å gjøre minst like stor suksess, i det som blir hans sjuende ørkenrally, som starter den 5. januar.

- Alle spør om det er pallen som er målet mitt denne gangen, og målsetningen er å ta et steg opp i forhold til sist. Og det blir jo pallen, det, fastslår Ullevålseter smilende, vel vitende om at han ble nummer fire i årets konkurranse.

Dette lærte han av isdansen

Seinere sikret han seg tredjeplass sammenlagt i VM i ørkenrally, noe han takker den nye sykkelen for.

- Nå har jeg samme sykkel som de andre hadde i fjor. Denne er som en rakett i forhold til den gamle, forteller han, og demonstrerer det så på utsida av den røde stua i Nordmarka.

Den eneste viktige forskjellen mellom hans og fabrikkjørernes sykler nå, er dempingen.

- Jeg vil gjerne få fabrikkene til å lure på hva de egentlig betaler for. Det hadde vært litt kult, ler en offensiv Ullevålseter.

- Ønsker meg egentlig et helvete 

Omsider har han et like godt utgangspunkt som sine konkurrenter, som han har god tro på at han kan slå - i hvert fall hvis forholdene blir slik han håper på.

- Jeg ønsker meg egentlig et skikkelig helvete, med sandstormer og alt det der. Går alt bare rett fram, blir det vanskeligere å ta rotta på de beste, sier han.

- Gleder du deg bare, eller er det noe du gruer deg til?

Dette lærte han av isdansen

- Jeg gruer meg alltid litt, når jeg plutselig kommer på hvor jævlig det kan være der ute. Det er kaldt, og du føler naturen på en ekstrem måte. Det er et lite helvete hele tida, med tanke på det fysiske - og på tørsten. Og det tar jo aldri slutt, sant, svarer han til Dagbladet.no om den sjølpåførte smerten.

- Sist kjørte du inn i en geiteflokk. Hva er det du frykter mest denne gangen?

- Det jeg frykter mest, er å få stopp på sykkelen. Rett og slett. En liten teknisk feil, og så er du på vei hjem. Det er ikke skader og sånt man er mest redd for, det kan man ikke være. Da må man heller bli hjemme, mener oslomannen.

GOD PÅ IS - GOD PÅ SAND: Pål Anders Ullevålseter og hans dansepartner Anna Pouchkova vant til slutt «Isdans» på TV 2. Men egentlig er det ørkenrally som er Ullevålseters geskjeft.