FORNØYD:  Vegard Breen må forhandle ny kontrakt mot slutten av året, men er foreløpig svært fornøyd med Lotto Soudal. Foto: Krisotter Øverli Andersen (prcycling.no)
FORNØYD: Vegard Breen må forhandle ny kontrakt mot slutten av året, men er foreløpig svært fornøyd med Lotto Soudal. Foto: Krisotter Øverli Andersen (prcycling.no)Vis mer

- Dette laget er vårt førstevalg

Vegard Breen står uten kontrakt etter året.

(procycling.no): Vegard Breen (Lotto Soudal) er på utgående kontrakt denne sesongen, og det er fremdeles usikkert hvor han vil ende opp etter årets slutt.

Hans agent, Joona Laukka, forteller at laget er fornøyd med han til tross for skadeproblemer i vår.

- Laget er fornøyd med ham. Han er en fin type og profesjonell i alt han gjør. Han er derfor et velrespektert medlem av laget, sier agenten til procycling.no.

- Normalt sett holder han også et høyt nivå, men har vært uheldig med skader denne sesongen. Derfor mangler han gode resultater, og sånn sett er det ikke naturlig å inngå samtaler om kontraktsinngåelse akkurat nå.

Les også: Breen: - Det er som å starte fra scratch

Førstevalg
Laukka sier de vil avvente i de kommende månedene, men at det belgiske WorldTour-laget er Maura-guttens foretrukne alternativ videre:

- Jeg er ganske trygg på at han får et tilbud om å fortsette i Lotto Soudal. De er virkelig fornøyde med ham, og laget er også vårt førstevalg, sier han.

- Hvis han ikke mottar noe tilbud, er du trygg på å finne en ny arbeidsgiver til ham i WorldTouren?

- Ja, men da må vi tenke litt annerledes. Det er ikke det som er vår prioritet nå, svarer Laukka.

God støtte
Breen har vært igjennom en tøff periode på sykkelen, men har fått solid oppbacking mens han har gått skadet i vår.

- Laget har vært utrolig støttende mens jeg har vært skadet. Det var noe av det første operasjonslegen sa til meg i etterkant av operasjonen. Han har operert mange idrettsutøvere, men har sjelden sett så mye støtte fra laget, sier Breen til procycling.no.

Samtidig vet han godt at han i de kommende månedene må vise seg plassen verdig i det hardtsatsende belgiske laget.

- Jeg har følt meg stadig bedre etter den første sesongen, og føler meg trygg på at bare jeg kommer inn i rytmen og får syklet flere ritt, så får jeg bevist for Lotto og andre lag at jeg hører hjemme på øverste nivå, sier han.

- Det er mange fine lag, men jeg trives godt her i Lotto, avslutter han. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.