«Dette laget kan du lede fra sofaen»

Åge Hareide vil ikke gi Ola By Rise æren for de gode resultatene i det siste. I går ble latviske Ventspils knust på bortebane.

- Dette laget er så godt at du kan lede det fra sofaen. Hva Ola gjør på benken, har ingen betydning. Vi kunne like godt satt en skadet Erik Hoftun på benken, og likevel vunnet 4-1, sier Hareide til Dagbladet.

Hareide, som så gårsdagens kamp fra sofaen med ryggplager, er lei av all oppmerksomheten det er blitt rundt By Rises vikarjobb.

- Hvis ikke Ola hadde klart å lede dette laget til seirer i de siste kampene, hadde han heller ikke vært assistenten min, sier han.

- Vi har tapt to av 50 kamper siden jeg tok over. Seirene har kommet fordi laget er godt.

Fornøyd By Rise

By Rise sjøl er glad for at det har gått bra i kampene hvor han har ledet laget, men avviser også at han skal ha æren for det.

- Jeg har bare steppet inn fordi Åge har vondt i ryggen. Jeg gjør en jobb for klubben og laget, og det handler om å ikke gjøre feil som gjør at vi taper. Grunnen til at vi har vunnet alle kampene under meg, er at laget rett og slett er veldig godt, sier By Rise til Dagbladet.

- Har du tenkt noe mer på en eventuell karriere som sjeftrener?

- Nei, det får jeg ta etter hvert. Det er mulig jeg får lyst til å prøve meg, men det kan også hende jeg ser at Rosenborg-jobben er den beste for meg, sier den vikarierende treneren.

- Lykke til!

Åge Hareide vil ønske By Rise lykke til om han velger å skifte beite.

- Han har sikkert godt av litt erfaring med å være sjef for et lag, og for min del er det helt greit om han vil prøve seg. Men det blir ikke i Rosenborg, sier Hareide, som er tilbake etter plagene på dagens trening. Dermed blir han å finne på benken under «seriefinalen» mot Bodø/Glimt på søndag.

- Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake. Jeg må ta det litt mer med ro framover, men jeg skal sørge for at ikke spillerne merker noe til dette.

Kan bedre

Han er veldig fornøyd med lagets spill i gårsdagens UEFA-cupkamp.

- Det var en perfekt gjennomføring, men vi kan gjøre det enda bedre. Det er vanskelig å si hvor godt dette er i forhold til de beste lagene i turneringen, men vi kommer i alle fall videre til neste runde. Ventspils vinner aldri i verden 3-0 på Lerkendal, sier Hareide, og får medhold av vikaren.

- Vi møter en motstander som gjør at vi kan spille offensivt på bortebane. Dessuten er vi veldig effektive, med tre mål på de fire første sjansene, konstaterer Ola By Rise.

LAGET PRAKTMÅL: Øyvind Storflor, som i går scoret på en fantastisk lobb, kjemper mot Ventspils' Igor Stukalin.
BESKJEDEN: - Grunnen til at vi har vunnet alle kampene under meg, er at laget rett og slett er veldig godt, sier Ola By Rise.