DYR, DYRERE, DYREST: Denne startelleveren ville kostet kjøpende klubb 4,9 milliarder kroner å hente. Men for et lag det ville vært... Alle foto: NTB Scanpix
DYR, DYRERE, DYREST: Denne startelleveren ville kostet kjøpende klubb 4,9 milliarder kroner å hente. Men for et lag det ville vært... Alle foto: NTB ScanpixVis mer

Dette laget koster 4,9 milliarder kroner

Og ja, prisen er for bare 11 spillere.

Å kjøpe gode fotballspillere koster kroner. Men skal favorittlaget ditt hente noen fra denne lista, så må de være forberedt på å grave virkelig dypt i lommeboka.

Denne startelleveren (4-3-3), basert på tall hentet fra nettsiden Transfermarkt - som overvåker de store fotballmarkedene og vurderer spillernes markedsverdi - ville kostet kjøpende klubb den vanvittige sum av 550 500 000 pund.

Eller småpene 4,9 milliarder kroner:

Keeper:
Iker Casillas, Real Madrid.
Verdi: 31 millioner pund.
Veteranen er ikke lenger bankers i startelleveren til Real Madrid, men keeperen med flest landskamper for Spania er fortsatt høyt verdsatt. Han troner øverst på verditoppen, foran Manuel Neuer (26,5 mill. pund) og Petr Cech (22 mill. pund).

Høyreback:
Philipp Lahm, Bayern München.
Verdi: 24,5 millioner pund.
Kaptein for Bayern München og Tyskland. Merittene taler for seg; på VMs all star-lag i 2006 og 2010, på EMs all star-lag i 2008 og 2012.

Midtstopper:
Sergio Ramos, Real Madrid.
Verdi: 35 millioner pund.
En forsvarsklippe av dimensjoner for både Real Madrid og Spania, men også meget målfarlig på offensive dødballer. Scorer en god del mål til å være forsvarsspiller.

Midtstopper:
Thiago Silva, Paris St. Germain.
Verdi: 35 millioner pund.
Forlot AC Milan i i fjor sommer sammen med Zlatan Ibrahimovic i en pakkeløsning på 51 millioner pund. En ruvende og høyt anerkjent midtstopper, som også er sentral på Brasils landslag.

Venstreback:
Marcelo, Real Madrid.
Verdi: 26,5 millioner pund.
En løpsmaskin som med sine offensive bidrag utgjør en ekstra trussel i angrep for både klubb og det brasilianske landslaget. Har også et godt øye for mål.

Sentral Midtbane:
Andres Iniesta, Barcelona.
Verdi: 61,5 millioner pund
Midtbanespilleren som scoret kampens eneste mål i VM-finalen i 2010 har dominert for både Barcelona og Spania i en årrekke nå. Hans blikk, kreativitet og evne til å spille fri andre gjør han til en av verdens beste og mest beundrede midtbanespillere.

Sentral midtbane:
David Silva, Manchester City.
Verdi: 38,5 millioner pund.
Den lille spanjolen var helt sentral da Manchester City vant Premier League sist sesong. Leser spillet som få andre, og har en egen evne til å spille fri medspillere med åpninger bare han finner. Noterte seg for 15 målgivende pasninger sist sesong.

Sentral midtbane:
Cesc Fabregas, Barcelona.
Verdi: 48,5 millioner pund.
Spanjolen har tatt fotballverdenen med storm siden han a-lagsdebuterte for Arsenal som 16-åring. Har timing og fotballforståelse som få andre, og som fikk moderklubben Barcelona til å betale dyrt for å få tilbake en spiller de selv mistet uten kompensasjon mange år tidligere.

Høyreving:
Lionel Messi, Barcelona.
Verdi: 105 millioner pund.
Verdens dyreste fotballspiller setter alle andre fullstendig i skyggen, med sin utrolige nese for mål. Argentineren er kåret til verdens beste fotballspiller fire år på rad. Say no more.

Spiss:
Wayne Rooney, Manchester United.
Verdi: 57 millioner pund.
Den eneste engelskmannen som får plass på verdens dyreste lag, men det er også så vidt Rooney får plass i dette selskapet. Utfordres sterkt av colombianske Radamel Falcao, som verdsettes til 53 millioner pund og den brasilianske vidunderspissen Neymar, som har en markedsverdi på 44 millioner pund. Og like bak der igjen finner vi spisser som Edinson Cavani (Uruguay, 39,5 millioner pund) og Manchester Citys Sergio Aguero (Argentina, 39,5 millioner pund).

Venstreving:
Cristiano Ronaldo, Real Madrid.
Verdi: 88 millioner pund.
Den siste spilleren som ble kåret til verdens beste før Lionel Messi har overtatt tronen de siste fire årene. Sendte eksklubben Manchester United ut av Champions League og skinner i nesten alle kamper han spiller. Nærmest ustoppelig.