<strong> GULLDUELLEN:</strong>  Petter Thoresen (t.v) og Stavanger Oilers vant både serie- og NM-gull foran Storhamar forrige sesong. I år vil Stavanger-laget få det tøft med å slå Aleksander Smirnovs mannskap. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GULLDUELLEN: Petter Thoresen (t.v) og Stavanger Oilers vant både serie- og NM-gull foran Storhamar forrige sesong. I år vil Stavanger-laget få det tøft med å slå Aleksander Smirnovs mannskap. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Dette laget vinner GET-ligaen

Stavanger ned fra tronen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

19.00 i kveld droppes første puck i året eliteseriesesong da Vålerenga gjester Storhamar. DB-sporten kommer hvert år med vårt tabelltips, og her slik vi tror det ender i år:

1) Storhamar
Forrige sesongs serietoer har forsterket laget og imponert stort i Champions Hockey League. Med verdensmesteren Aleksander Smirnov bak spakene har hockeyfeberen skutt til værs på hedmarken og alt ligger til rette for en jubelsesong for klubben som ble sist seriemester i 2006.

2) Stavanger
Norsk hockeys lokomotiv de siste fem åra har bestemt seg for å gi de lokale ungguttene mer istid. Derfor har ikke Petter Thoresen fylt opp utlendingskvoten. Men når kampen om «Bøtta» drar seg til april, kommer laget fra oljebyen garantert til å være med.

3) Lørenskog
Får trener Kenneth Larsen orden på det kollektivet har laget fra romerike sjans til å henge med Storhamar og Oilers. Har for vane å fallesammen etter jul, men i år ser laget veldig sterkt ut på papiret.

4) Sparta
Sarpsborg-laget har beholdt stammen i laget og fått på plass noen spennende forsterkninger. Mannen som sikret Sparta NM-gull i 2011, Lenny Eriksson sitter igjen med styringen, så Sparta bør ikke avskrives.

5) Vålerenga
«Shampo» leder Vålerenga i sin siste sesong som hovedtrener før han blir sportssjef fra kommende sesong. Skuffet enormt i fjor, og i år ser laget dårligere ut. Oslo-klubben venter på ny hall, og Klanen bør ikke forvente noe sølvtøy før den er på plass.

6) Lillehammer
Mjøsrivalen Storhamar robbet Lillehammer for spillere i vår. På keeperplass er Michal Zajkowski hentet inn. Svensken vant seriegull i Frankrike i fjor og har sett bunnsolid ut i oppkjøringen.

7) Frisk Asker
Superduoen Èric Castonguay og Denny Kearney har forsvunnet. Veteranen Anders Bastiansen hentet inn. Laget som sjokkerte i fjorårets seriespill er tynnere besatt i år. Er avhengig av Nicklas Dahlberg leverer storspill mellom stengene. 8) Manglerud Star Oslos lillebror ser sterkere ut enn på mange år. Rutinerte Marius Trygg har vendt hjem og flere sultne unggutter er klare for å kjempe for trener David Livingstone.

8) Manglerud Star
Oslo-laget ser bedre ut enn i fjor og har fått inn flere gode forsterkninger. Rutinerte Marius Trygg er tilbake og med flere sultne unggutter kan de grønnkledde bite fra seg.

9) Stjernen
Finske Jarmo Tolvanen er hentet inn som ny hovedtrener, og skal prøve å bygge opp Stjernen igjen. Det vil nok ta tid, for per dags dato har ikke Stjernen mannskap til hevde seg. Brady Hjelle er hentet inn for å erstatte Henrik Haukeland som forsvant til Leksand. Har ikke sett bra ut i oppkjøringen.

10) Kongsvinger Knights
Etter å ha vært en kasteball i serien i fjor klarte Kongsvinger å redde plassen i kvalifisering. Hedmarkslaget har lært av fjoråret, men fortsatt er laget altfor tynt besatt til å spille på det øverste nivået. Blir en kasteball i år og.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer