Høyrisikokampen Vålerenga - Lillestrøm:

- Dette ligger an til å bli et av de mest dramatiske derbyene

Ekspertene har talt. Helgas kamp blir dramatisk, men er viktig å bevare for norsk fotball.

MØTES I HELGA: Oppgjørene mellom Vålerenga og Lillestrøm betegnes som høyrisikokamper og «hatkamper». Søndag møtes de i en svært viktig duell. Her fra oppgjøret på Åråsen i 2015.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MØTES I HELGA: Oppgjørene mellom Vålerenga og Lillestrøm betegnes som høyrisikokamper og «hatkamper». Søndag møtes de i en svært viktig duell. Her fra oppgjøret på Åråsen i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av de største risikokampene i Norge spilles i dag. Og når det handler om å overleve i Tippeligaen, blir det litt ekstra spesielt.

For spesielt supporterne - og trolig også spillerne selv - handler det om himmel eller helvete. Uavgjort er aldri godt nok mellom de to lagene. Alt annet enn seier, er tap.

Og dagens oppgjør på Ullevaal Stadion, blir nok ikke noe annerledes enn tidligere år.

Lillestrøm er det laget i Tippeligaen som har vært lengst i den øverste divisjonen. Helt siden 1975 har Lillestrøm holdt seg unna nedrykk, uansett hvor nære de har vært. Det tror TV2s Davy Wathne er en styrke å ha med seg.

- Lillestrøm har en kultur som er forbløffende. De har vært konstant i toppdivisjonen i 42 år, det er vanvittig imponerende. Jeg husker i 1990 da de spilte kvalik, da Tom Lund og resten av gjengen satt i garderoben og hulket etterpå. Det sier hva det betyr for Lillestrøm.

- Tror Klanen elsker å reise til Åråsen

I sosiale medier har mange Vålerenga-supportere uttrykt at de ønsker rivalen ned i OBOS-ligaen. Andre ønsker å beholde en av de største fotballkampene i Tippeligaen, og håper de gule og svarte beholder plassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer