- Dette lukter nedrykk

Odd ble overkjørt av Viking.

(Dagbladet.no): Odd Grenland - Viking 1-3. Viking revansjerte det forsmedelige cup-tapet fra forrige helg på overbevisende vis da Odd ble satt på plass på Skagerak Arena i kveld. Anført av en ilter sentral midtbane og kombinasjonen Gaarde – Ijeh, rullet de tidvis over et svakt hjemmelag.

-  Dette lukter nedrykk om vi ikke presterer bedre framover. Svært skuffende etter den sterke cupseieren forrige uke, sa Odd-trener Gaute Larsen ifølge NTB etter kampen.

For Viking tok kommandoen fra start i Skien.

Det tok ti minutter før den første ballen lå i nota.


Stor Steenslid

Allan Gaarde slo inn corneren fra venstre, høyreback Børre Steenslid løp seg fint fri, og sendte Viking i ledelsen med et perfekt utført hodestøt.

Steenslid, normalt midtstopper, leverte en strålende første omgang som høyreback i Skien. Den tidligere Sogndal-stopperen var solid defensivt og utmerket seg med konstruktivt pasningsspill og offensiv iver.

- Vår bakre firer og Thomas Myhre var plattformen vi bygde seieren på. Spesielt på cornere imot var vi sterke. Og vi gjorde en vri med eget cornertrekk offensivt. Det lyktes jo bra, konkluderte Rösler etter full uttelling fra hjørneflagget med to mål på to muligheter.

Ineffektive Odd

Viking var klart best den første halvtimen, men også Odd burde puttet på Thomas Myhre. Spesielt Stefan Bärlin hadde tre store muligheter til å utlikne, men var for urolig i skuddøyeblikket hver gang. 

Og da Odd ikke evnet, viste Peter Ijeh et glissent Skagerak Arena hvordan det skal gjøres.

GODE JONE: Jone Samuelsen og Viking var klart bedre enn Odd i kveld og vant fortjent 3-1 i Skien. Foto: Birthe Ulveseth/Scanpix
GODE JONE: Jone Samuelsen og Viking var klart bedre enn Odd i kveld og vant fortjent 3-1 i Skien. Foto: Birthe Ulveseth/Scanpix Vis mer

Igjen servet Allan Gaarde presist inn, Odd-forsvaret var skremmende passive og fra tre meter kunne Viking-toppscoreren enkelt spasere inn tomålsledelse for Viking.


Viking-dominans

Skagerak Arena forventet nok et stormløp mot Viking-målet etter sidebytte, men det var Viking som fremdeles styrte showet i Skien. Hjemmelaget evnet ikke å etablere noe angrepsspill, og siddisene var mye nærmere 0-3 enn Odd var redusering.

Helt til Chukwuma Akabueze fant det for godt å trylle litt.

Innbytteren vendte glimrende opp inne i feltet, ristet av seg Ragnvald Soma og trillet ballen enkelt inn i lengste hjørnet forbi Thomas Myhre. Ut av det totale intet hadde han plutselig skutt Odd tilbake i kampen.

Da innbytter Fredrik Gulsvik på sedvanlig vis klinte til minuttet seinere så det faktisk ut som Odd kunne være i stand til å rane til seg ett poeng.

Det var svært fortjent da Jone Samuelsen, som igjen leverte en meget bra kamp, kunne sette spikeren i Odd-kista med et strålende langskudd kvarteret før slutt.


Vakker scoring

Peter Ijeh brukte alt han har av muskler og la flott igjen til Samuelsen. Fra 17 meter banket midtbaneterrieren ballen opp i venstre hjørnet forbi Rune Jarstein.

Dermed fikk Viking en fortjent revansje for cup-tapet fra forrige helg og er, med en kamp mer spilt, bare fire poeng bak serieleder Brann..

- Jeg hadde store problemer med å sette sammen laget til kampen, men vi fikk se at både laget som helhet og enkeltspillere sto fram. Det ble gitt klare svar på hvem som ønsker å være med videre her, sa en fornøyd Uwe Rösler etter kampen.

Odd må opp mange hakk om de 15 poengene de nå står med skal bli nok til å berge Tippeliga-plassen.

<B>BRA INNHOPP:</B> Chukwuma Akabueze ga Odd håp med reduseringsmålet sitt, men Odd kom aldri nærmere Viking.