- Dette må gutten tåle

TRONDHEIM (Dagbladet): Mediestyret rundt John Carew er enormt - men ingen i Rosenborg er bekymret for at det skal bli for mye sirkus for 20-åringen. - Vi lever av at det er mye styr rundt laget. Dette må gutten tåle, sier direktør Rune Bratseth til Dagbladet.

Alle vil ha en flik av den nye superstjernen på Lerkendal: Media, sponsorer og supportere. Oppstyret kan bare sammenliknes med det hysteri vi i sin tid så rundt Mini.

Markedssjef Per Jørgensen bekrefter at de nå får en rekke spørsmål om å bruke Carew i ulike sammenhenger. Det kan være reklameopplegg, premieutdelinger og alle mulige slags tilstelninger.

- Vi er nødt til å passe på at det ikke blir for mye. Jeg tror det er en av grunnene til at det ikke gikk så bra i Oslo. Det ble for mye styr, sier Jørgensen.

Han mener det er grunn til å være litt ekstra våken overfor Carew, fordi han både er ung og ny i klubben. RBK-veteranene er mer vant til å takle alt oppstyret.

John Bufast

Trener Nils Arne Eggen er ikke bekymret for at det skal bli for mye sirkus rundt den nye spissjuvelen.

- Dette vil jevne seg ut etter hvert, og jeg tror han er veldig flink til å sortere de ulike henvendelsene. Det har vi en kodeks på, vet du, sier sjefen i RBK-brakka.

Eggen vil ikke høre på spekulasjoner om at Super-John kan forsvinne til utlandet. Han ser på RBK-spissen som unntaket, som velger en norsk klubb framfor utenlandske fristelser.

For å beskrive sin holdning til spørsmålet, foretar han en litterær henvisning til Tajei Vesaas-boka «Det store spelet».

Faremomenter

- Det blir som med Per Bufast, når jeg sier til John: Her skal du vera all di tid, flirer Eggen.

Carews rådgiver og agent, Per A. Flod, ser faremomenter i oppstyret rundt RBK-spissen, men han bekymrer seg ikke over situasjonen så lenge gutten er i Rosenborg.

- Dette bekymret meg mer da han var i Vålerenga, der det var det samme styret og mer ekstremt. Her i Trondheim er det annerledes. Det var ikke John som spilte mot Dortmund, det var et helt lag, sier Flod.

Han forteller at de selvsagt har følere ute i forhold til at det ikke skal bli for mye for Carew, men mener 20-åringen takler oppstyret bra.

- John har gode aner både fra Afrika og Gudbrandsdalen, og de fra Gudbrandsdalen står veldig trygt på jorda, sier Flod.

RBK-direktør Rune Bratseth mener det ikke er nødvendig å gjøre spesielle grep for å unngå for mye styr rundt Carew.

- Dette bekymrer meg ikke. Vi holder John på bakken vi, så det går helt utmerket, sier Bratseth.