- Dette må Martin svare for sjøl

Martin Andresen mener han sendte feil lag på banen. Det vil ikke Tor Ole Skullerud si noe om.

VALLE (Dagbladet.no.no): For Vålerenga ble dagen i dag nok en blåmandag, som følge av hjemmetapet for Viking i går kveld.

Etter ni tap tidligere i sesongen, begynner Tor Ole Skullerud å få en viss erfaring med å svare på kritiske spørsmål dagen derpå. Martin Andresen er taus dagen etter kamp.

I går sa manageren at han tok ut feil lag til kampen, men dette vil ikke kollega Skullerud ha noen offentlig mening om.

- Det der er en uttalelse Martin får svare for sjøl, svarer Skullerud til Dagbladet.no. 

- Betyr det at du er uenig i at feil lag gikk på banen?

- Det er en uttalelse Martin får svare for sjøl, gjentar treneren.

Men manager Martin Andresen, som har hovedansvar for laguttak, er altså ikke tilgjengelig for spørsmål i dag.

- Ikke mentalt forberedt

NY NEDTUR: Martin Andresen og Vålerenga ble torsdag klar for cupfinalen, men i går kom de ned på jorda igjen mot Viking. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
NY NEDTUR: Martin Andresen og Vålerenga ble torsdag klar for cupfinalen, men i går kom de ned på jorda igjen mot Viking. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Skullerud understreker at han synes det er greit at han må svare, mens Andresen slipper.

- Ja, det er helt ok for meg. Dette er en ansvarfordeling vi har blitt enige om. Men det er klart at det er hyggeligere å prate med dere i pressen når det går bra, innrømmer han.

I dag hadde han en lang prat med Andresen på parkeringsplassen utafor Vallhall i Oslo.

- Hva vi snakket om, får ikke du vite, smiler Skullerud.

Men han og Andresen virker iallfall å være samstemte om hva som sviktet i går - nemlig innstillingen til kampen etter cupsuksessen mot Odd Grenland på torsdag.

- Det var flere av spillerne som ikke var mentalt klare etter at vi sikret oss plass i cupfinalen, fortalte Andresen til Dagbladet.no i går.

- Konklusjonen heller mot at vi ikke var mentalt forberedt for oppgaven etter at vi tok ut mye på torsdag, sier Skullerud til Dagbladet.no i dag.

- Ingen fancy hokus-pokus-løsning 

- Dette må Martin svare for sjøl

Men til tross for at spillere og trenere ikke klarte jobben med å nullstille seg i løpet av de tre dagene mellom kampene, avviser han at det er aktuelt å hente inn ekstern hjelp.

- Nei, jeg skjønner at media og andre er ute etter en fancy hokus-pokus-løsning. Men vi kommer ikke til å hente inn mentale trenere eller noe sånt. Vi har et støtteapparat som skal være sterkt nok til å takle dette, sier han.

Skullerud mener det bare er én eneste ting som gjelder nå: Knallhardt arbeid.

- Vi må bare jobbe hardt videre, og det gjelder både spillere og støtteapparat. Det er veien ut av problemene, sier han.

- I hvor stor grad er et mulig nedrykk et tema i Vålerenga-gruppa nå?

- Det er ikke et ikke-tema iallfall. Vi må ta innover oss tabellsituasjonen. Et nedrykk kan ramme Vålerenga også, det, vet Skullerud.

HARD JOBBING: Det er løsningen på Vålerengas problemer, mener trener Tor Ole Skullerud.