DEPPET: David De Gea sto som en matchvinner i 90 minutter, før han gjorde en dårlig utboksing som resulterte i Tottenham-utlikning to minutter på overtid. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
DEPPET: David De Gea sto som en matchvinner i 90 minutter, før han gjorde en dårlig utboksing som resulterte i Tottenham-utlikning to minutter på overtid. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

- Dette må være den siste sjansen for De Gea

Engelske eksperter klandrer United-keeperen igjen.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson har rotert mye på keeperposisjonen denne sesongen, men i det siste har han tilsynelatende bestemt seg for at David De Gea fortjener statusen som førstevalg.

Mot Tottenham i går var den unge spanjolen lenge en matchvinner for Manchester United. Han gjorde fremragende refleksredninger på avslutninger fra Clint Dempsey og Gareth Bale, var solid i feltarbeidet og hadde som vanlig god distribusjon.

To minutter på overtid gjorde han likevel en kostbar feil: På innlegget fra Benoit Assou-Ekotto forsøkte De Gea å bokse ballen vekk, men han fikk den bare rett ut til Aaron Lennon. Lynvingen slo inn i feltet, der Dempsey omsider fikk pirket ballen i mål til 1-1.

Sjupoengsluka til Manchester City ble dermed kappet til fem - og etter kampen fikk De Gea på ny kritikk fra engelske eksperter.

- Må opp på Schmeichel-nivå
United-legende og nåværende Sky-ekspert, Gary Neville, mener United-keeperen må ta skylda for baklengsmålet. I studio etter kampen var han og Jamie Redknapp uenige om situasjonen som førte til 1-1.

Redknapp forsvarte De Gea, og mente det var et vanskelig innlegg å håndtere.

HAR JOBBET MED FELTARBEIDET: Men på det området har 22-åringen fortsatt svakheter, mener ekspertene. Foto: (AP Photo/Matt Dunham)
HAR JOBBET MED FELTARBEIDET: Men på det området har 22-åringen fortsatt svakheter, mener ekspertene. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

- Det er vanskelig å stå i mål, Jamie, svarte en oppgitt Neville.

- Men når du spiller for United og kjemper om ligagullet, må du greie å slå den ballen lenger vekk. Schmeichel, van der Sar - han må komme seg opp på det nivået, fortsatte den tidligere United-backen.

Neville peker på at det er en mager trøst å spille godt i 90 minutter hvis du gjør en avgjørende feil på overtid, en påstand han også videreformidlet til Edwin van der Sar på Twitter i morgentimene.

Nederlenderen feller følgende dom over De Geas innsats i går.

- Gode redninger, men svak utboksing.

- Må være siste sjanse
Mest kritisk til spanjolen er likevel Match of the Day-ekspert Alan Hansen. I sin spalte i Daily Telegraph mener han De Gea nå har brukt opp tabbekvoten.

KRITISK: Alan Hansen mener De Gea kostet United to poeng i går. Foto: REUTERS/Phil Noble
KRITISK: Alan Hansen mener De Gea kostet United to poeng i går. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Manchester Uniteds håp om å gjenvinne Premier League-tittelen vil alltid være i fare så lenge David De Gea fortsetter å gjøre feil som den mot Spurs. Dette må være hans siste sjanse, skriver Hansen.

Han underslår ikke det faktum at De Gea gjorde noen strålende redninger tidligere i kampen, men likevel mener han altså at keeperen må ta skylda for at to poeng forsvant.

- Han er en glimrende skuddstopper, men han har den svakheten i feltarbeidet, og det kommer til å koste dem dyrt, spår Hansen.

Anders Lindegaard har imidlertid ikke overbevist i feltarbeidet han heller, blant annet var han meget usikker da United halte i land en 4-3-seier mot Reading i desember.

Det er blitt spekulert i at Ferguson ønsker både Stoke-keeper Amir Begovic og Liverpool-keeper Pepe Reina.

KRITISK: Gary Neville sier det er en mager trøst å være god i 90 minutter hvis du gjør en avgjørende feil på overtid. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KRITISK: Gary Neville sier det er en mager trøst å være god i 90 minutter hvis du gjør en avgjørende feil på overtid. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror han (De Gea) vil få én kamp til å vise at kan stoles på, sier Hansen.

Gary Neville er overbevist om at 22-åringen kan gå en stor framtid i møte.

- Jeg tror han kan bli en fantastisk keeper. Han er ung i et nådeløst miljø, og vil modnes fysisk de neste to årene, skriver han på Twitter.

RIS OG ROS: - Gode redninger, svak utboksing, lyder oppsummeringen fra Edwin van der Sar. Foto: REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos
RIS OG ROS: - Gode redninger, svak utboksing, lyder oppsummeringen fra Edwin van der Sar. Foto: REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos Vis mer