- Dette må være tidenes største sensasjon i dametennis

Roberta Vinci nektet Serena Williams historisk finale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Serena Williams var to kamper unna å vinne fire Grand Slam-turneringer på rad i samme kalenderår og ta en ekte «Grand Slam» - noe ingen har gjort siden Steffi Graf i 1988.

Hun hadde allerede Australian Open, French Open og Wimbledon, Men i semifinalen i US Open i kveld tapte den amerikanske verdenseneren mot italienske Roberta Vinci, som er rangert som nummer 43 i verden.

Williams vant det første settet, men var tydelig nervøs, og sleit mer og mer. Publikum kunne knapt tro sine øyne da de så Vinci ta de to siste settene 6-4 og sikre finaleplass mot landskvinnen Flavia Pennetta.

Etter kampen utbrøt den tidligere spilleren Barbara Schett, som nå jobber for Eurosport:

- Dette må være tidenes største sensasjon i dametennis!

Overrasket Christian Ruud var overrasket da Dagbladet ringte:

- Serena kjente nok presset. Samtidig spilte Vinci på en måte som fikk henne til å bevege seg mye. Hun spilte taktisk briljant.

- Er dette tidenes sensasjon på damesiden?

- Nei, på ingen måte. Det er sjokkerende, og det er ikke mange som hadde trodd det på forhånd. Williams gjorde for mange feil, og da blir det tap. Sånn er idretten - har du en dårlig dag så er det mange som kan spille ball der ute. Det er uvant å se henne så usikker, men Serena var preget av alvoret, var på hjemmebane og var to kamper unna å skrive tennishistorie, sier Ruud.

Trodde ikke det var mulig Vinci var selvfølgelig i ekstase etter oppgjøret. Hun showet på banen og lekte med publikum:

-Jeg beklager til det amerikanske folket, for Serena, og Grand Slam, og alt, men i dag er det min dag. Jeg trodde ikke det var mulig. Da jeg våknet i dag ville jeg bare nyte kampen. Jeg tenkte ikke på at jeg skulle spille semifinale mot Williams, sier hun  et intervju vist på Eurosport.

Williams nektet å snakke om skuffelsen etter oppgjøret:

- Jeg vil ikke snakke om skuffelsen. Men dere må gjerne stille meg andre spørsmål. Vinci spilte den beste kampen hun har spilt i karrieren. Hun gikk hardt ut for seieren og greide det.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer