«Dette må vi teste ut»

Les utdrag fra e-postene Alonso sendte og fikk i spionsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Formel 1-giganten McLaren fikk i går ei bot på over en halv milliard kroner, samtidig som laget mister alle poengene og sparkes ut av fabrikkmesterskapet.

Men førerne Lewis Hamilton og Fernando Alonso - de to beste i VM i år - går fri. Årsaken er at de har samarbeidet med Formel 1-myndighetene og bidrat til opprullingen av saken.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) varslet i går at de ville slippe ytterligere detaljer og dokumentasjon - og i dag ble den doble verdensmesteren Alonso knyttet tettere sentrum i saken.

- Troverdig informasjon

FIA avslører nå at spanjolen fikk informasjon om Ferrari-bilene på e-post fra testkjører Pedro de la Rosa.

«All informasjonen fra Ferrari er veldig troverdig,» skrev de la Rosa til Alonso 25. mars, i en utveksling om Ferraris vektfordeling i bilene, ifølge BBC.

«Den kommer fra Nigel Stepney, deres tidligere mekaniker - vet ikke hva slags stilling han har nå. Han er den samme personen som fortalte oss i Australia at Kimi (Raikkonen, red.anm.) ville stoppe på runde 18. Han er en venn av Mike Coughlan, vår sjefsdesigner og han fortalte ham det,» skriver de la Rosa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer