DOMMERFEIL:  SHeurelho Gomes fomlet voldsomt med et langskudd, men rakk å reagere før hele ballen var over streken. Linjemannen mente imidlertid at hele ballen var inne, og dermed fikk Chelsea godkjent en scoring de ikke skulle hatt. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
DOMMERFEIL: SHeurelho Gomes fomlet voldsomt med et langskudd, men rakk å reagere før hele ballen var over streken. Linjemannen mente imidlertid at hele ballen var inne, og dermed fikk Chelsea godkjent en scoring de ikke skulle hatt. Foto: REUTERS/Russell CheyneVis mer

Dette «målet» er ikke mål i 2012/13-sesongen

For da vil Premier League ha mållinjeteknologi.

Richard Scudamore, som er direktør for engelsk eliteserie fotball, håper at mållinjeteknologi kan innføres i ligaen til sesongen 2012-13.

Til BBC sier han at Premier League ser optimistisk på utsiktene til et klarsignal etter å ha vært i samtaler med FIFA. Det internasjonale fotballforbundet har lenge vært motstander av teknologiske hjelpemidler, men later nå til å være på glid.

- Vi vil ha det så snart som mulig, og de gode nyhetene er at FIFA er rede til å lytte, sier Scudamore.

- Vi har ventet for lenge, og det er flaut for oss som fotballedere at det ikke er på plass. Vi mener teknologien foreligger, og vi bør få bruke den. Vi får det ikke til allerede i neste sesong, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan få bruke det i sesongen etter den.

FIFA meldte nylig at omfattende testing av teknologiske løsninger skal gjennomføres det neste året. International Board, som forvalter fotballens regelverk, skal deretter fatte en avgjørelse.

Scudamore sa også at man vil prøve å unngå at FA-cupfinalen legges til en helg med seriefotball, slik det ble i år. Samme dag som Manchester City vant FA-cupen ble byrival United seriemester.

- Denne sesongen ble det trangt på grunn av sen seriestart etter VM og fordi mesterligafinalen spilles på Wembley, men vi skal se på det og prøve å få det til så det ikke spilles andre kamper finaledagen, sa han.

(NTB)