Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey

Dette målet får ekspertene til å måpe: - Det er kunst

Sidney Crosby serverte en vanvittig enkeltmannsprestasjon i natt. 


MÅLET: Sidney Crosby leker med Buffalo Sabres-forsvaret. Video: Viasat

(Dagbladet): Pittsburgh Penguins vant nattas oppgjør mot Buffalo Sabres 3-1.

Etterpå snakket «alle» om superstjerna Sidney Crosbys spektakulære mål mot slutten av den første perioden.

29-åringen satte fart i egen sone med 13 sekunder igjen av perioden. Drøye fire sekunder seinere gikk Penguins opp i ledelsen.

På de fire sekundene gjorde han om Sabres-forsvaret til sin egen, private autobahne før han serverte en enhåndsbackhand opp i krysset.

- Det er kunst

For et utrent øye ser kanskje ikke prestasjonen spektakulær ut ved første øyekast. Men slik er det jo også når Henrik Kristoffersen danser seg gjennom port etter port eller Andrea Pirlo slår nok en lissepasning på 60 meter. De beste får det spektakulære til å se like enkelt ut som å bli solbrent uten solkrem når huden opplever 30 grader etter en lang vinter.

Vi overlater hyllingen til ekspertene:

- Det er ikke hver dag man ser noe sånn, skryter Espen «Shampo» Knutsen til Dagbladet.

Sportssjefen i Vålerenga Ishockey fortsetter:

- Du må være kjapp i hodet når du glir gjennom forsvaret på den måten før du på et hundredel av et sekund bestemmer deg for å ta en enhånds backhand i krysset. Det krever mye styrke i håndleddet og et raskt hode.

- Hvordan vil du rangere målet?

- Jeg har sett noen finere tekniske mål tidligere, men på en skala fra en til ti er det i hvert fall en nier.

TV2s hockeyekspert Bjørn Erevik følger opp:

- En ting er selve avslutningen, men akselerasjonen forbi forsvarerne, balansen og kontrollen han viser: Det er ren kunst. For å utføre selve enhånds backhanden kreves det selvfølgelig mye styrke, men vel så viktig er teknikk. Jeg er overbevist om at Crosby har trent utelukkende på dette MANGE ganger, sikkert fra han var ung, sier eksperten til Dagbladet.

Taus

Crosby, som tidligere i år ble den 86.spilleren som runnet 1000-målpoeng i NHL, har dessverre ikke uttalt seg om målet. Han fikk en kølle i ansiktet få sekunder før slutt, og ble noen fortenner fattigere. Det gjorde at han ikke rakk å møte media.

Lagkameratene derimot, hyllet 29-åringen:

- Han er så kreativ. Det er bare han som kan gjøre noe sånn, sier Chris Kunitz.

- De spillene som alle andre leker seg med på trening, henter han fram i kamp. Det er ingenting jeg kan si som ikke andre har sagt før. Han gjør noen ganske fantastiske ting, sier Nick Bonino.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media