Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette målet har gjort underverker for United-hodene

Ferguson ser et «nytt» lag.

ÅPNET TITTELKAMPEN PÅ VIDT GAP: Sir Alex Ferguson hadde forsonet seg med tanken på 0-0, ett poeng og et definitivt farvel til Premier League-tittelen da Paul Scholes dukket opp og headet inn seiersmålet mot Manchester City. Denne uka har han registrert en ny og piggere United-utgave på treningsfeltet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
ÅPNET TITTELKAMPEN PÅ VIDT GAP: Sir Alex Ferguson hadde forsonet seg med tanken på 0-0, ett poeng og et definitivt farvel til Premier League-tittelen da Paul Scholes dukket opp og headet inn seiersmålet mot Manchester City. Denne uka har han registrert en ny og piggere United-utgave på treningsfeltet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||•  Direkte i studio kl 13.45: Manchester United - Tottenham

(Dagbladet): Manchester Uniteds evne til å avgjøre i sluttminuttene har gjort seg gjeldende så mange ganger at det ikke lenger kan plasseres i kategorien for tilfeldigheter.

Det siste eksempelet kom sist lørdag, da Paul Scholes headet inn vinnermålet mot Manchester City da dommerenes klokke nærmet seg slutten av det tredje tilleggsminuttet. Det var tredje gang denne sesongen at United avgjorde mot byrivalen på overtid.

- Forskjellen er veldig synlig
Målet åpnet tittelkampen på vidt gap igjen, særlig ettersom Chelsea tapte mot Tottenham seinere på dagen, og denne uka har sir Alex Ferguson vært vitne til en forandring på treningene på Carrington.

Skotten har sett et revitalisert og piggere mannskap enn tidligere - og han mener forklaringen er en kollektiv vitamininnsprøytning etter Scholes' matchvinnerscoring på Eastlands.

- Hele laget har fått et løft denne uka. Stemningen har alltid vært flott på treningsfeltet vårt opp gjennom årene, men så får du en opptur som vi gjorde forrige helg, og forskjellen er veldig synlig. Konkurransementaliteten på trening har vært svært sterk. Spillerne er opplagte og har fått ladet batteriene. Jeg stoler på dem og håper de kan gjøre det for meg igjen, sier Ferguson i The Guardian.

Har aldri sett bedre Spurs-lag
I så fall trenger United trolig full pott på sine tre siste kamper. Første hinder er Champions League-jagende Tottenham, som etter cupkalddusjen mot Portsmouth har slått voldsomt tilbake og tatt seks poeng fra kampene mot Arsenal og Chelsea.

Mot Arsenal brøt de en vond og lang statistikk, og de må gjøre det igjen om det skal bli seier på Old Trafford. Der er det 21 år siden sist de dro hjem med tre poeng.

I fjor hadde de United på gaffelen og ledet 2-0 til pause. Men så fikk Michael Carrick et billig straffespark tidlig i 2. omgangen, og derfra og ut valset de røde over gjestene fra London og vant 5-2.

Ferguson tviler på om United kan tillate seg å slippe Spurs så langt foran seg denne gangen.

- Jeg tror dette er det beste Tottenham-laget gjennom min tid i England. På den ene siden gratulerer jeg dem med seieren over Chelsea, men på en annen side står vi nå overfor de samme problemene som Chelsea gjorde og må spille mot dem, sier skotten.

I PRAKTSLAG: Gareth Bale har kanskje vært Premier Leagues mest formsterke spiller de siste par ukene. I dag kan han få Gary Neville som motstander på sida si. Foto: AP Photo /Tom Hevezi
I PRAKTSLAG: Gareth Bale har kanskje vært Premier Leagues mest formsterke spiller de siste par ukene. I dag kan han få Gary Neville som motstander på sida si. Foto: AP Photo /Tom Hevezi Vis mer

- Bale blir hos oss
Spilleren som kanskje har strålt aller mest for Tottenham er Gareth Bale.

Mannen som lenge så ut til å være rammet av en forbannelse - Spurs spilte i hvert fall godt over 20 ligakamper uten å vinne de gangene han var involvert - har regelrett storspilt den siste tida.

Dermed har ryktene begynt å løpe om en mulig overgang til nettopp Manchester United.

Det har gått flere spillere fra White Hart Lane til Old Trafford de siste årene, men Bale blir ikke én av dem, forsikrer Spurs-manager Harry Redknapp.

- Det er ingen sjanse for at det skjer. Styreformannen ville ikke ønske det. Vi er en klubb som ønsker å bygge en ny stadion og et nytt treningsanlegg. Vi selger ikke en spiller som Gareth, som er klubbens framtid. Man må beholde sine beste, unge spillere, sier Redknapp ifølge Daily Mail.

Men i fotball vet man som kjent aldri.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!