EM-kvalifisering Norge-Malta:

Dette målet har Lars Lagerbäck ventet på i to og et halvt år

Norge gjorde det de måtte gjøre mot Malta, de gjorde jobben. Mot Sverige i Stockholm kreves mye mer.

TALLET ER 15: Sander Berge scoret sitt første landslagsmål og ga Norge 1-0 i sin 15. landskamp med nummer 15 på drakta. Stefan Johansen (8) og Erling Braut Haaland liker selvfølgelig. Og da Joshua King ga Norge 2-0 scoret han sitt15. mål for Norge. Og det var det. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TALLET ER 15: Sander Berge scoret sitt første landslagsmål og ga Norge 1-0 i sin 15. landskamp med nummer 15 på drakta. Stefan Johansen (8) og Erling Braut Haaland liker selvfølgelig. Og da Joshua King ga Norge 2-0 scoret han sitt15. mål for Norge. Og det var det. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Norge-Malta 2–0 (2–0)

TO OG ET HALVT år, 23 kamper, 13 seirer, fem uavgjort, fem tap og 33 minutter inn i Lars Lagerbäcks tid som Norge-boss satt det E N D E L I G! Det lange innkastet fra Håvard Nordtveit.

Det Lagerbäck har snakket om og terpet hver eneste gang landslaget har vært samlet.

Verktøyet som aldri har virket.

Men denne kvelden virket det, på toppen av alt to ganger.

Det var på tide.

UT OVER DET gjorde vi det alltid har gjort mot Malta, og som vi måtte gjøre denne kvelden også. Vi slo dem. Uforskammet komfortabelt for å være fotballfaglig upresis. De var aldri fare på ferde. Noe dypere enn det er det egentlig ikke grunn til å gå. Så det er ikke euforiske tilstander på Ullevaal stadion selv om 2–0 i en kvalifiseringskamp på en kald kveld i flomlys er den perfekte scenen for sånt.

Poengene som ble vunnet denne torsdagskvelden var et minimumskrav.

I slike stunder er alle fotballag under press – og for Norges del handlet presset om alt som har plaget Lars Lagerbäck og gutta i denne kvalifiseringen, ikke minst på Færøyene der vi slapp billig unna – mest lettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer