Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette målet sendte Liverpool ut av Mesterligaen

Går glipp av store inntekter.

GJORDE JOBBEN: Her scorer Juan Vargas på straffe for Fiorentina. Målet holdt til å slå Lyon 1-0, og dermed sende Liverpool ut av Mesterligaen. Foto: REUTERS/Marco Bucco
GJORDE JOBBEN: Her scorer Juan Vargas på straffe for Fiorentina. Målet holdt til å slå Lyon 1-0, og dermed sende Liverpool ut av Mesterligaen. Foto: REUTERS/Marco Bucco Vis mer

||| Debrecen - Liverpool 0-1, Fiorentina - Lyon 1-0

Se stillingen i alle Champions League-gruppene her.

(Dagbladet): Forutsetningene var greie for Liverpool før kveldens bortemøte med Debrecen:

Om håpet om et fortsatt Mesterliga-liv skulle leve videre måtte ungarerne slås, samtidig som Lyon greide poeng mot Fiorentina i Firenze.

Det første gikk greit - det andre gikk galt.

For så lenge Fiorentina holdt unna for Lyon i noen hektiske sluttminutter i Firenze, hjalp det fint lite at David N'Gog ble matchvinner for Liverpool med sin scoring etter fire minutter.

TIL LITEN NYTTE: David N'Gog ble matchvinner da han lurte ballen i mål etter fire minutter. Men målet holder bare til Europa League for Liverpool. Foto: REUTERS/Karoly Arvay
TIL LITEN NYTTE: David N'Gog ble matchvinner da han lurte ballen i mål etter fire minutter. Men målet holder bare til Europa League for Liverpool. Foto: REUTERS/Karoly Arvay Vis mer

Liverpool er ute av Champions League før moroa har begynt for alvor, og både sportslig og økonomisk er det alvorlig for den stolte klubben fra Merseyside.

- Jeg er skuffet. Vi slapp inn to seine mål mot Lyon som ødela for oss. Men sånn er fotballen, sier Rafael Benitez til Viasat etter kampen.

Skylder på skader

Mye av skylda for CL-exiten gir han de mange skadene. I kveld manglet Liverpool for eksempel Fernando Torres.

- Vi har hatt mange problemer med skader. Og som sagt slapp vi inn to seine mål mot Lyon, et hjemme og et borte. Det utgjorde en enorm forskjell. Men vi kan ikke endre på det nå. Vi må være positive, og tenke på neste kamp, slår han fast.

FIKK IKKE HJELP FRA LYON: Men Fiorentina levde farlig på slutten, og keeper Sebastian Frey måtte i aksjon flere ganger. Foto: AP Photo/Lorenzo Galassi
FIKK IKKE HJELP FRA LYON: Men Fiorentina levde farlig på slutten, og keeper Sebastian Frey måtte i aksjon flere ganger. Foto: AP Photo/Lorenzo Galassi Vis mer

Å sparke Benitez koster trolig i underkant av 200 millioner kroner, men spanjolen sitter neppe helt trygt etter noen forferdelige første måneder av sesongen.

På spørsmål om hans egen managerinnsats svarer Benitez unnvikende:

- Vi vet at vi må være på topp, det er ikke lett å gå videre i Champions League år etter er. Folk må innse det med alle problemene vi har hatt. Men når vi har både Gerrard og Torres tilbake vil vi bli bedre, sier han.

Nå blir den siste kampen i gruppespillet, hjemme mot Fiorentina, bare av akademisk interesse.

TUNG KVELD: Rafael Benitez ser ut i luften mens Gerrard passerer bak ham like etter sluttsignalet i Ungarn. Noen minutter senere var Liverpool ute av Mesterligaen. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh
TUNG KVELD: Rafael Benitez ser ut i luften mens Gerrard passerer bak ham like etter sluttsignalet i Ungarn. Noen minutter senere var Liverpool ute av Mesterligaen. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh Vis mer

- Liverpool får som fortjent. De har ikke vært gode nok. Over tid er det ikke tilfeldigheter, det er kvaliteten som er for dårlig, mener Viasat-ekspert Rune Bratseth.

Taper store summer

Fra før av er Liverpool så godt som ute av kampen om ligaen, der de ligger 13 poeng bak Chelsea. Også i ligacupen er de slått ut, og dermed har de bare FA-cupen og Europa League igjen å kjempe om.

Selv om Liverpool-fansen er blitt godt vant med store Mesterliga-kvelder på Anfield utover våren, har Jamie Carragher og Pepe Reina insistert på at det ikke vil være krise for Liverpool å ryke ut etter gruppespillet. 

Men det svir selvsagt uansett - og ikke minst økonomisk.

Forrige sesong tjente Liverpool cirka 70 millioner kroner på sluttspillet, der de røk ut mot Chelsea i kvartfinalen. I år er TV- og sponsorinntektene enda høyere for Uefa, som betyr at potten er enda større denne sesongen.

Med unntak av en kjempesjanse på overtid hadde Liverpool god kontroll på Debrecen i kveld, noe kampstatistikken taler sitt tydelige språk om: De helrøde vant 18-5 i skudd og hadde ballen i 67 prosent av tida.

Lyon var nære

Da dommeren blåste av kampen ble det noen nervepirrende minutter mens de ventet på sluttresultatet fra Firenze. For etter at Vargas' straffescoring hadde gitt Fiorentina 1-0 etter en halvtime, var Lyon svært nære ved å redde Liverpool i sluttminuttene.

To ganger var det bare med nød og neppe italienerne greide å rydde unna, og om det hadde endt 1-1 ville det vært nok for Liverpool å vinne med tre mål i sin siste kamp mot nettopp Fiorentina.

Men fire minutter på overtid blåste dommeren av kampen, til vill juvel for laget i lilla drakter.

Fiorentina og Lyon er videre - Liverpool er ute.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media