Dette målet skulle det egentlig ha vært umulig å lage

Ronaldinho sparket raskere enn bladene på et helikopter.

(Dagbladet): Brasilianske Ronaldinho var i en periode en av verdens absolutt beste fotballspillere.

Med lekre tekniske detaljer driblet han seg inn i hjertene til dem som elsker fotball, mens han også krydret det hele med fantastiske scoringer.

Et av de vakreste målene han laget kom da han spilte i Barcelona-trøye mot Villarreal i november 2006:

Etter et kraftig Barca-press på stillingen 3-0 endte ballen opp hos Xavi som på lekkert vis løftet ballen inn i feltet mot Ronaldinho som ventet ved bortre stolpe. Det som ventet var et kunststykke.

Ronaldinho dempet ballen vekk fra forsvarne på lekkert vis med brystet før han kastet seg bakover og banket ballen i mål med et brassespark.

Et brassespark er i seg selv spektakulært nok, men måten Ronaldinho gjorde det, med lekre og helt perfekte bevegelser i løpet av noen små sekunder, gjorde målet til noe helt for seg selv.

Nå har også forskerne i Discovery Channel-serien «Sport Science» («Sportsvitenskap» er den norske tittelen) sett på målet. De har analysert hele bevegelsen, og funnet ut av Ronaldinho sparket raskere enn rotorbladet på et helikopter.

Se utdrag fra programmet - og en rekke mislykkede forsøk på å gjenskape herligheten - i videoen over. Hele programmet kan du se på Discovery Channel i kveld klokka 21.