Dette målet skulle det egentlig ha vært umulig å lage

Ronaldinho sparket raskere enn bladene på et helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brasilianske Ronaldinho var i en periode en av verdens absolutt beste fotballspillere.

Med lekre tekniske detaljer driblet han seg inn i hjertene til dem som elsker fotball, mens han også krydret det hele med fantastiske scoringer.

Et av de vakreste målene han laget kom da han spilte i Barcelona-trøye mot Villarreal i november 2006:

Etter et kraftig Barca-press på stillingen 3-0 endte ballen opp hos Xavi som på lekkert vis løftet ballen inn i feltet mot Ronaldinho som ventet ved bortre stolpe. Det som ventet var et kunststykke.

Ronaldinho dempet ballen vekk fra forsvarne på lekkert vis med brystet før han kastet seg bakover og banket ballen i mål med et brassespark.

Et brassespark er i seg selv spektakulært nok, men måten Ronaldinho gjorde det, med lekre og helt perfekte bevegelser i løpet av noen små sekunder, gjorde målet til noe helt for seg selv.

Nå har også forskerne i Discovery Channel-serien «Sport Science» («Sportsvitenskap» er den norske tittelen) sett på målet. De har analysert hele bevegelsen, og funnet ut av Ronaldinho sparket raskere enn rotorbladet på et helikopter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer