<strong>DRAS INN I MAFIASAK:</strong> Dette bildet av Jose Mourinho og tre personer fra italiensk mafia skal brukes i retten for å bevise at italienerne ikke kunne begå et drap i Napoli samme kveld. Bildet er tatt i Barcelona 5. mars. Drapet skjedde samme dag i Napoli. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: Roma.
DRAS INN I MAFIASAK: Dette bildet av Jose Mourinho og tre personer fra italiensk mafia skal brukes i retten for å bevise at italienerne ikke kunne begå et drap i Napoli samme kveld. Bildet er tatt i Barcelona 5. mars. Drapet skjedde samme dag i Napoli. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: Roma. Vis mer

Dette Mourinho-bildet brukes som bevis etter mafiadrap

«Bildet som utelukker en morder».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et bilde av Chelsea-manager Jose Mourinho dras inn i en drapssak i Italia, skriver avisa Il Roma.

Bildet fra 2006 viser Mourinho ved et hotell i Barcelona. Ifølge italiensk presse ble bildet tatt 5. mars og Mourinho var i den spanske byen i forbindelse med en Champions League-kamp. Chelsea møtte Barcelona (1-1) 7. mars.

Bildet av managerprofilen og tre personer fra Camorra-mafiaen skal bevise at de kriminelle ikke kunne begå et drap i Napoli samme dag.

«Mourinho og Scampia-drapsmannen», skriver Il Roma, med at bilde av Chelsea-profilen.

Utelukker Åtte år etter at bildet av Mourinho ble tatt, blir det lagt fram som bevis i en drapssak: Cesare Pagano (45), en såkalt mafiaboss, er anklaget er anklaget og dømt for drap i Napoli i 2006.

Men bildet av Pagano i Barcelona samme tid kan være avgjørende i en ny rettssak.

«Bildet som utelukker en morder», skriver La Gazzetta Dello Sport.

Arrestert Vitner skal ha utpekt Pagano som drapsmann 5. mars 2006 og italieneren ble dømt for drapet. Men nå kan Mourinho-bildet skape hodebry for aktor i retten. Hvordan kan han ha begått drapet i Napoli og være i Barcelona samme dag? spør italiensk presse.

Sentrale personer i italiensk mafia ble arrestert av politiet senhøsten 2010. Deriblant Pagano, som er en del av familien Amato-Pageno, en liten del av Camorra-mafiaen med base i Napoli.

Pagano har vært på listen over Italias mest ettersøkte kriminelle og er tidligere anklaget for narkotikavirksomhet og andre lovbrudd.

Den drapsdømte italieneren var også sentral i mafiakrig med Di Lauro-familien som kostet rundt 70 personer livet i 2004 og 2005.

Mourinho dras dermed uskyldig inn i saken. Chelsea-manageren var i sin første periode i klubben da han besøkte Barcelona i mars 2006. Senere har Mourinho trent både Inter og Real Madrid, før han i sommer dro tilbake til Chelsea.


<strong>TATT:</strong> Politiet med mafiabossen Cesare Pagano i 2010. Foto: REUTERS/Ciro De Luca
TATT: Politiet med mafiabossen Cesare Pagano i 2010. Foto: REUTERS/Ciro De Luca Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer