- Dette nakenhoppet kan svekke Norges EM-søknad

To finner løp inn på banen.

TO STREAKERE: I går kveld løp to finske menn ut på banen under åpningskampen mellom Finland og England i U21-EM i Sverige. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/SCANPIX/BJORN LINDGREN
TO STREAKERE: I går kveld løp to finske menn ut på banen under åpningskampen mellom Finland og England i U21-EM i Sverige. Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/SCANPIX/BJORN LINDGRENVis mer

|||(Dagbladet.no) Norge og Sverige ønsker at EM om sju år skal spilles i Skandinavia. Kanskje de to finnene som løp nakne ut på banen under en kamp i U21-EM i Halmstad føler at de tusen sjøers land er oversett.

For det svenske fotballforbundet, som arrangerer U21-EM og sammen med NFF håper å få arrangere EM i 2016, frykter at slike episoder kan ha en negativ innvirkning på søknaden.

- Dersom de (Uefa) ser på dette som alvorlig, kan det skade vårt anseende som arrangør, sier den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell til fotbollskanalen.se.

100 vakter
Én gang i hver omgang under gårsdagens åpningskamp mellom England og Finland løp en naken mann ut på Örjans Vall. Begge ble tatt raskt hånd om av vaktene og overlevert til politiet.

Ifølge Expressen.se vedtok begge mennene bøtene de ble ilagt av politiet og de ble sluppet fri etter seks timer i arresten.

- Dette er selvfølgelig ikke noe vi jubler for. Dessverre finnes det ikke så mye som hindrer folk fra å gjøre slike ting på en bane som Örjans Vall, sier forbundets sikkerhetssjef Lennart Petersson til Sportbladet.

Avisa skriver at det var rundt 100 personer involvert i sikkerhetsarbeidet på stadion, noe som ifølge Ann Johansson i den lokale arrangørkomiteen er mer enn det Uefa krever under slike kamper.

Sterke konkurrenter
Det skal nok mye til at nakenstuntet i Halmstad vil være avgjørende for om Norge og Sverige får EM i 2016. Uefa vil trolig se langt mer alvorlig på voldelige opptøyer i forbindelse med fotballkamper, og da spesielt hendelser inne på stadion.

De to nabolandene i Nord-Europa kjemper blant annet med Italia, Frankrike og Tyrkia om å bli vertskap om sju år, og en stormakt som Italia har ikke arrangert et mesterskap siden VM i 1990.

Tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt, som sitter i den lokale arrangørkomiteen i Stavanger, frykter at stive priser - blant annet på øl - vil slå negativt ut for Norge.

- Jeg vet ikke hvordan dette organiseres, men det ville vært glimrende om ølprisene kunne blitt subsidiert på et eller annet vis, sa Thorstvedt.