Dette Northug-bildet vekker oppsikt i Sverige

- Hvorfor er han her?

SKAPER LYKKEN ALENE: Dette bildet av Petter Northug, tatt av den finske avisa Ilta-Sanomat, har vakt oppsikt utenfor Norges grenser. Ikke bare ser svenskene ironien i logoen på brystet hans, de lurer også på hvorfor han oppsøker det samme stedet der det norske landslagets årlige høydesamling er. Bildet ble tatt i Val Senales for to uker siden. Foto: Antti Hämäläinen / Ilta-Sanomat
SKAPER LYKKEN ALENE: Dette bildet av Petter Northug, tatt av den finske avisa Ilta-Sanomat, har vakt oppsikt utenfor Norges grenser. Ikke bare ser svenskene ironien i logoen på brystet hans, de lurer også på hvorfor han oppsøker det samme stedet der det norske landslagets årlige høydesamling er. Bildet ble tatt i Val Senales for to uker siden. Foto: Antti Hämäläinen / Ilta-Sanomat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): Petter Northug (28) bor og trener alene, men er på samme sted som landslaget han fortsatt ikke vet om han skal gå for til vinteren.

Det vekker oppsikt.

- Jeg hadde dratt til en annen bre, men Petter er jo spesiell, sier den svenske skiløperen Calle Halfvarsson.

I dag er det nøyaktig to uker siden Petter Northug ankom Maso Corto, helt øverst i den pittoreske italienske alpedalen Val Senales.

Bare dager etter dommen i promillekjøringssaken i tingretten i Trondheim satte Petter seg på flyet sammen med trener Stig Rune Kveen for å trene i høyden. I påvente av å avklare hvordan og når han skal sone de 50 dagene han fikk av tingrettsdommer Ingrid Stigum, konsentrerer Northug seg fortsatt ett hundre prosent om å være på topp sportslig før sesongen begynner om knappe fire uker.

Omkranset av spektakulære alpetopper, med stupbratte fjellsider som fortsatt bærer preg av forrige ukes snøstorm, er hotellene i bunnen av den lange taubanen opp til isbreen et valfartssted for hardtsatsende idrettsutøvere i ukene før sesongstart.

Ironisk nok er Northug nå på samme sted som det norske landslaget har sin oppladning til sesongstarten. Det har vakt oppsikt utenfor Norges grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer