Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette NRK-bildet vekker oppsikt verden rundt

- Litt kontrast fra andre TV-kanaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han var eneste «hanen i kurven», fotballekspert Lars Tjærnås. Ellers besto gårsdagens NRK-studio under VM-sendingen bare av kvinner: Programleder Carina Olset, samt ekspertene Lise Klaveness og Anne Sturød.

- Litt kontrast fra andre TV-kanaler, twitrer fotballekspert Tor-Kristian Karlsen, tidligere sportsdirektør i Monaco og Fredrikstad.

Meldingen var torsdag ettermiddag retweeted 267 ganger, og vekker internasjonal oppsikt.

- Dette kan beskrives med ett ord. Mangfold, skrev en bruker som svar til Karlsen på Twitter. Flere lurte også på hvem som fylte hvilke roller, men alt i alt var tilbakemeldingene positive.

TRE AV FIRE: Programleder Carina Olset, samt ekspertene Lise Klaveness, Lars Tjærnås og Anne Sturød tok seg av NRKs studiosendinger under kampen mellom Spania og Chile i går. Det har ikke gått verden hus forbi. Foto: NRK
TRE AV FIRE: Programleder Carina Olset, samt ekspertene Lise Klaveness, Lars Tjærnås og Anne Sturød tok seg av NRKs studiosendinger under kampen mellom Spania og Chile i går. Det har ikke gått verden hus forbi. Foto: NRK Vis mer

Fotball-VM for menn er som oftest tungt besatt av menn i studio. Men NRK valgte en annen vri i går.

- De fleste studiogjestene er booket lang tid i forveien og er invitert fordi de er dyktige, kunnskapsrike og kompetente, sier Sjur Molven, redaksjonssjef i NRK-sporten.

Masse kompetanse Han fortsetter:

- Carina Olset og Lise Klaveness er faste i vårt VM-panel, og Anne Sturød har opparbeidet seg masse kompetanse på spansk fotball gjennom sin programlederjobb i C More. Derfor var tre av fire i studiopanelet kvinner akkurat i går.

Redaksjonssjefen sier videre at han ser på det som et stort pluss at kanalen kan skilte med et panel som skiller seg litt ut fra den store mengden.

- Det som er avgjørende her er faglige kvalifikasjoner og ikke kjønn. Og i en idrett preget av mange mannlige forståsegpåere, er det selvsagt gledelig at vi kan stille med flere og så dyktige kvinnelige eksperter og meningsbærere.

- Føler meg privilegert Lars Tjærnås tenker ikke over at han var eneste mann i studio i går. I en SMS til Dagbladet skriver han:

- Jeg tenker ikke over kjønnet på dem jeg jobber med, men om de kan jobben sin. Jeg føler meg privilegert som er sammen med veldig dyktige og ekstremt godt forberedte folk i studio. Jeg trives svært godt med dem.

Og den generelle mottakelsen har også vært positiv.

- Norge leder an, sier en Twitter-bruker, mens en annen mener tiden for mannsdominans snart er omme.

- Det er bare et tidsspørsmål før argumentet om at «menn er dyktigere» er historie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!